≫ 

Tužne reči Džokera o pokojnom bratu koji se predozirao: Osećam ga, kao da je stalno tu i vodi me...

Haokin Finiks je u jednom intervjuu u stranim medijima govorio o svom preminulom bratu Riveru...

  • 5
River i Hoakin Finiks

Foto-montaža: Tanjug/AP/Niko Tavernise/Warner Bros. Pictures, Profimedia

Glumac Hoakin Finiks (45) na poslovnom planu doživljava godinu iz snova, a za ulogu Džokera u prošlogodišnjem bioskopskom hitu osvojio je Zlatni globus pa je favorit i za pestižni Oskar. Hoakin retko govori o svom pokojnom bratu, koji je početkom 90-ih bio vrlo talentovan i cenjen glumac River Finiks, a preminuo je pre 27 godina od predoziranja.

- Svaki film koji sam snimio na neki način je povezan sa Riverom. On je moja inspiracija. Osećam njegovu prisutnost, kao da je stalno tu i vodi me - s knedlom u grlu je ispričao glumac o traumi u jednom intervju.

River Finiks

River Finiks; Foto: Profimedia/Alamy

Prepričao je i kako mu je brat davnih dana prognozirao veću karijeru nego samom sebi i kako je prerana smrt Rivera sa samo 23 godine potpuno uništila porodicu. Mediji koji su ih u to vreme opsedali nakon tragedije naravno nisu pomogli.

 

Hoakin je prošao kroz veoma teško detinjstvo u disfunkcionalnoj porodici, odrastao u seks kultu, a u najtežim životnim trenucima prosio je na ulici. Brat River preminuo je pred njim, a Hoakinn je sve negativno što mu se dogodilo s godinama naučio da kanalizuje kroz svoje često mračne, poremećene i kompleksne filmske uloge.

Joaquin Phoenix Hoakin Finiks Džoker

Hoakin Finiks; Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • E ovako

    15. januar 2020 | 11:51

    Obožavam ga.❤️

  • Tačkice

    15. januar 2020 | 20:28

    Svaka uloga ovog coveka je maestralna. Kada ga vidim na recimo znam crvenom tepihu ili kako drzi govor povodom dodele nagrada, tesko mi je da ga povezem s onim telom i licem na ekranu koje bukvalno sve moze, da prenese svaku mogucu emociju na toliko ubedljiv i realan nacin. Iskreno se nadam da ce ove godine osvojiti i oskara! 💓

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA