≫ 

Legendarna glumica proslavila 79. rođendan, a u opuštenom izdanju niko je nije prepoznao

Holivudska glumica uslikana je u trenerci, sa kačketom na glavi

  • 10
Faye Dunaway, Dodela Oskara, Oskar Fej Danavej; Foto: Tanjug/AP

Fej Danavej (79) najpoznatija je po ulozi u filmu "Boni i Klajd", a kada je uslikana u opuštenom izdanju i bez trunke šminke, popularnu glumicu niko nije prepoznao.

Glumačka diva juče je proslavila 79. rođendan, a uslikana je kako šeta u trenerci, sa kačketom na glavi.

Karijeru je započela kasnih 60-ih godina, uloga Boni Parker obeležila joj je život, a pre nego što je ona dobila čast da tumači Boni, producenti su za tu ulogu razmatrali Šer, En Margaret, Tjusdej Veld i Su Lion.

Danavej je ujedno i jedna od četiri glumice koje su tokom karijere dobile nagrade za najbolju i najgoru glumicu. Oskara je dobila za ulogu u filmu "Network", a Zlatnu malinu zaradila je za "Mommie Dearest". Osim Fej, to je uspelo još samo Sandri Bulok, Lajzi Mineli i Hale Beri.

Faye Dunaway, Fej Danavej Fej Danavej, Foto: Profimedia/Backgrid USA

Fej je triput nominovana za Oskara, a tokom karijere zaradila je i tri Zlatna globusa za svoje uloge na televiziji i filmu. Vlasnica je nagrada BAFTA i Emi, a je dobitnica priznanja Leopard Klub.

Fejin otac Džon Mekdovel Danvej Junior bio je vojno lice, te je glumica detinjstvo provela seleći se po SAD-u i Evropi.

Prvi suprug glumačke dive bio je bio američki muzičar Piter Volf, a bili su u braku od 1974. do 1979. godine. Drugi put se udala za britanskog fotografa Terija Onila, sa kojim je dobila dete. Međutim, ni taj brak nije bio dugovečan i trajao je od 1983. do 1987. godine.

Video: Da li znate koliko Srba je dobilo Oskara?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA