≫ 

Prokletstvo serije "Prijatelji": Glumce su zadesile retke bolesti, iznenadne smrti i samoubistva

Poslednji u nizu je glumac, scenarista i režiser Stan Kirš koji je izvršio samoubistvo, a igrao je Itana, dečka Monike Geler

  • 0
Friends, Prijatelji serija Foto: Profimedia/Everett

Svet je šokirala vest da je glumac, scenarista i režiser Stan Kirš izvršio samoubistvo u subotu 11. januara,  u 51. godini života.

Glumca je pronašla njegova supruga Kristin Grin, u porodičnom domu u Los Anđelesu, a Hitna pomoć je konstatovala smrt. Detalji samoubistva još nisu poznati.

Stan je inače igrao Itana, dečka Monike Geler u kultnoj seriji "Prijatelji",  a on nije jedina zvezda iz popularne serije koja je pod tragičnim okolnostima izgubila život.

Stan Kirsch Stan Kirš, Printskrin: Youtube

Tajlor Negren - Monikin šef

Tajlor se prvi put pojavljuje u 4. sezoni, u 9. epizodi kao besni kuvar Alesandro.

Njegov restoran uništen je zbog Monike, a kada je otišao da se suoči sa njom, ponudio joj je posao šefice. Tada je došao kraj ugostiteljskom poslu Monike i Fibi, a Monika je u pomenutom restoranu radila sve do 9. sezone.

Tajloru je dijagnostifikovan rak jetre 2008. godine, a umro je 2015. godine u 57. godini života.

Tejlor Negren Tejlor Negren, Printskrin: dailymotion

Paul Glisen - bio je nadređen Fibi

Fibi je u seriji radila kod Paula, šefa koji je trebalo da joj da otkaz nakon što je dobila srčani udar. Međutim, Fibi je ubrzo doživela i drugi srčani udar.

Paul je umro od raka pluća koji je povezan sa izlaganjem azbestu, a u kontakt sa materijalom došao je kao tinejdžer kada je radio na gradilištima sa ocem.

Paul Glisen Paul Glisen, Printskein: dailymotion

Alina Rid Hal - recepcionarka u bolnici

Alina je igrala recepcionarku u bolnici još u prvoj sezoni "Prijatelja". Zastrašujuća i odvažna, ona je Moniku nazvala idiotom jer se pretvarala da je Rejčel, pošto joj je isteklo zdravstveno osiguranje.

Alaina se udala za Tamima Amimija 2008. godine, a umrla je od raka dojke samo 12 meseci kasnije, u 63. godini.

Alina Rid Hal Alina Rid Hal, Printskein: dailymotion

Robin Vilijams - Suprug iz Central parka

Pokojni komičar pojavio se u seriji zajedno sa glumcem Billijem Kristalom. Njihove uloge zapravo nisu postojale u scenariju, a nastale su tek kada su ih pisci videli u zgradi i pitali da li žele da se pojave u seriji.

Tom, koga tumači Robin, traži od "Prijatelja" da se pomere, kako bi mogao da sedi sa svojim prijateljem Timom,  koga je igrao Bili.

Tada im je Tim govorio da se plaši da je njegova supruga neverna.

Robin Vilijams Robin Vilijams, Printskrin: dailymotion

Robin je sebi oduzeo život u avgustu 2014, u 63. godini, nakon što s borio sa anksioznošću i depresijom.

Alekis Arket - konobar

Glumac Alekis, čiji je brat Dejvid Arket bio oženjen Kortni Koks, Monikom iz "Prijatelja", imala je nekoliko pojavljivanja u seriji. Bio je konobar u sedmoj sezoni.

Alekis je rođena kao Robert i prestala je da se izjašnjava kao muškarac neposredno pre svoje smrti 11. septembra 2016. Umrla je od zastoja srca, koji je bilo posledica HIV-a.

Alekis Arket Alekis Arket, Printskrin: dailymotion

Keli Vajmer - Fibina drugarica

Keli, glumica je igrala Fibinu drugaricu Kolin, koja joj je pomogla oko slanja Monike i Čendlera na proces usvajanja deteta, preminula je iznenada u 36. godini života.

Ona je u novembru 2003. godine imala srčani zastoj, koji je bio posledica nedijagnostifikovane srčane aritmije.

Keli Vajmer Keli Vajmer, Printskrin: dailymotion

Smatra se da je njena smrt povezana sa prolapsom miteralne valvule kojoj joj je dijagnostifikovan kao tinejdžerki. Inače, prolaps miteralne valvule je bolest srčanog zaliska, koji je doveo do slabosti srca.

Video: Htela sam samo da me voli: Dženifer Aniston progovorila o lošem odnosu sa majkom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA