≫ 

Poznati se opraštaju od Kirka Daglasa, Majkl Daglas i Ketrin Zita Džons uputili dirljive reči

Kirk Daglas preminuo je u 103. godini života

  • 4

Poznati holivudski glumac Kirk Daglas je preminuo u sredu u 103. godini, a njegov sin glumac Majkl Daglas (75), kao i snaja Ketrin Zita Džons (50) su se oprostili od njega dirljivim porukama. 

Legendarni glumac, čije je pravo ime Išur Danijelovič, na filmu je debitovao davne 1946. Njegov sin Majkl napisao je dirljivu oproštajnu poruku za svog oca.

- S velikom tugom moja braća i ja vas obaveštavamo da je naš otac preminuo. Za ceo svet on je bio legenda, glumac iz zlatnog doba filmova koji je doživio zlatne godine, humanitarac čija je predanost pravdi i ciljevima uzor kom svi možemo težiti. Ali za moju braću i mene, za svoju unučad i za svoju suprugu, on je bio deo porodice - piše u objavi Daglasovog sina.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Michael Douglas (@michaelkirkdouglas) on

-  Njegov život je bio ispunjen, njegova ostvarenja pamtiće generacije, kao i njegov humanitarni rad. Završiću s rečima koje sam mu rekao za njegov poslednji rođendan: "Tata, toliko te volim i ponosan sam što sam tvoj sin" -napisao je na Majkl.

Glumica Ketrin Zita Džons , Kirkova snaja, se javno oprostila od svog svekra zajedničkom footgrafijom.

Ketrin je imala lep odnos s Kirkom. Međusobno su se poštovali, zajedno dolazili na javne događaje i često objavljivali zajedničke fotografije po društvenim mrežama.

- Moj dragi Kirk, voleću te do kraja života. Već mi nedostaješ. Lepo spavaj - napisala je Ketrin.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Catherine Zeta-Jones (@catherinezetajones) on

Na dodeli Zlatnog globusa 2018. godine Ketrin je odala počast karijeri Kirka Daglasa, s kojim je tad izašla na pozornicu.

- Mog svekra Kirka, ovu živu holivudsku legendu, je 1991. prepoznalo "Udruženje pisaca" u Americi zbog njegove uloge u zatvaranju "holivudske crne liste" zbog koje je nekima bio uskraćen rad u filmskoj industriji. Kirk je pomogao da se ukine "crnu listu" na kojoj su se nalazili delatnici iz filmske industrije koje su optužili za povezanost s komunizmom - rekla je tada.

- Sve si rekla. Napravio bih govor, ali nisam hteo sve to da kažem. Nisam mogao da te pratim- Daglas se tad skromno osvrnuo na reči svoje snaje.

Od Kirka Daglasa oprostile si se i mnogobrojne poznate ličnosti.

- Bravo Kirk Daglase na izvrsnom životu! Hvala ti što si s nama velikodušno delio svoj talenat. Film koji smo zajedno snimili zauvek će imati posebno mesto u mom srcu. Šaljem ljubav tvoj supruzi En i vašoj porodici - napisala je Mici Gejnor, koja je s Kirkom glumila u filmu "For love or money".

- Moje saučešće porodici Daglas. Bio je neverovatna ikona ove industrije - napisao je glumac Vilijam Šatner.

- Bio je prvak u raznim ciljevima, i živeo je ispunjen život. Bio je obožavan i voljen. Svima će nam nedostajati - napisao je glumac Džordž Takei.

Iz organizacije Oskara od Kirka su se oprostili jednom njegovom izjavom.

- Hteo sam da postanem glumac od 2. razreda osnovne škole. Igrao sam predstavu, glumio sam obućara, a nakon nastupa tata mi je dao mog prvog Oskara. Sladoled - rekao je jednom prilikom Kirk Daglas.

- Doviđenja holivudskoj legendi - dodali su iz organizacije.

- Kirk Daglas. Glumac koji nas je sve inspirisao. 103 godine na ovoj zemlji. Pa to dobro zvuči. Bilo je divno družiti se s tobom, čoveče - napisao je Deni De Vito.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milanko

    6. februar 2020 | 12:57

    Legendarni glumac. Jedan od najboljih!

  • Tole

    6. februar 2020 | 12:59

    Uvek sam ga cenio i voleo. Karizmatičan i šarmantan u svakom pogledu. Pogledaću danas jedan njegov film njemu u čast!

  • Saša

    6. februar 2020 | 18:37

    U 104.....1916...rođen...decembar....kaktus džek... Filmčinaa...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA