Rijana donirala 5.000.000 dolara za borbu protiv korona virusa

Američka pevačica poreklom sa Barbadosa je donirala ogroman novac svom rodnom mestu

  • 24
Britain Fashion Awards Rijana; Foto: Tanjug/AP

Rijana (32) je donirala pet miliona dolara preko svoje fondacije “Clara and Lionel Braithwaite”, a za borbu protiv korona virusa.

Fondacija nosi ime njene bake i deke. Odlučila je da podrži nekoliko organizacija kojima je potrebna pomoć.

- Odgovorili smo na COVID-19 distribucijom pet miliona dolara za humanitarne organizacije "DirectRelief", "Feeding America", "Rescueorg", "WHO & Barbados" za opremanje zajednica sa zaštitnom opremom, medicinskim potrepštinama i hranom u više regija - objavila je fondacija, koju je Rijana osnovala pre osam godina.

Jedan od ciljeva je podrška i financiranje učinkovitih programa obrazovanja, zdravlja i odgovora na hitna stanja širom sveta.

- Nikad nije bilo važnije i hitnije zaštititi i pripremiti marginalizovane e i nedovoljno očuvane zajednice i one koje će ta pandemija najteže pogoditi - poručila je izvršna direktorka fondacije "Justine Lucas".

Organizacijama koje pomažu zajednicama pomoći će se zaštitnim sredstvima, medicinskom opremom, a donacija će se iskoristiti i za pomoć u razvoju vakcine korona protiv virusa kao i drugih metoda u borbi protiv njega.

VIDEO: Stela, Stela, zar si i na trpezarijski sto sela: Seksi italijanka ovako razbija izolaciju

(I.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA