Tina Tarner trpela je nasilje od muža, nakon što je pokušala da se ubije donela je značajnu odluku

Pevačica je u memoarima iz 2018. godine otkrila kako je s bivšim suprugom imala seksualne odnose koji su više nalikovali silovanju nego romantičnom činu

  • 3
Tina Tarner i Ajk Tina i Ajk Tarner; Foto: Guliver/Evening Standard/Getty Images

Ajk Tarner i Tina Tarner (80) bili su par kojem su se svi divili sve dok šokantni deatlji nasilja nad pevačicom od strane njenog supruga nisu isplivali u javnost.

Ajka, koji je u to vreme bio frontmen grupe "Kings of Rhythm", jedan od prvih bendova koji je krenuo s rokenrolom, Tina je upoznala u noćnom klubu.

U početku nije bila zaljubljena u njega, čak joj se nije ni svideo, već joj je najviše pažnje kod njega privukao njegov glas. Otpevala je njegovu pesmu "You Know I Love You" i tako je počela njihova priča.

Postali su par ubrzo nakon što su oformili sopstvenu grupu, pa su 1960. godine osvojili muzički svet pesmom "A Fool in Love".

Tina je iz prethodne veze s Rejmondom Hilom već imala dete, a ona i Ajk su dobili sina, pa su se 1962. godine venčali u meksičkoj Tihuani. Tina je nakon venčanja usvojila Ajkeova dva sina s kojima je bila u dobrim odnosima.

Sve do 1971. godine i obrade hita "Proud Mary" Ajk i Tina nisu imali većih singlova tih godina. Za pesmu su dobili i nagradu Gremi, a postala je neizostavan deo njihovih koncerata.

Energija Tine Tarner, plesačice na koncertu i sve više pop-zvuka u pesmama iz godine u godinu podizali su Ajka i Tinu u muzičke visine.

Uprkos tome što su bili uspešni, muzički kritičari, pa i sama Tina, tvrde kako više od toga nisu mogli da postignu zbog Ajkovog nasilnog ponašanja prema Tini i ljudima oko sebe.

Tina Tarner Tina Tarner; Foto: Profimedia/Famous/Avalon / Avalon Editorial

Pevačica je godinama trpela nasilje, a često bi sbe naterala da, nakon što je Ajk udari, ona nastavi da peva i pleše kako bi zaboravila na sve. Ajk je sve više konzumirao droge, pa je u njihovu kuću dovodio i ljubavnice.

Pevačica je u memoarima iz 2018. godine otkrila kako je s bivšim suprugom imala seksualne odnose koji su više nalikovali silovanju nego romantičnom činu.

Pevačica je 1968. godine pokušala da oduzme sebi život, a nakon što se oporavila, istakla je kako je postala svesnija svoje snage, te je jedva čekala da izađe iz braka koji godinama nije bio dobar.

Ajk i Tina su se u Dalasu na leto 1976. godine posvađali, a ona je tada uspela da pobegne u motel. Kod sebe nije imala novac i bila je u krvavoj odeći. Podnela je zahtev za razvod i od Ajka nije tražila ništa, osim dva automobila i umetničkog imena koje je do danas zadržala. 

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Tina Turner (@tinaturner) on

Pevačica se nakon razvoda okrenula budizmu kako bi pronašla mir, pa je sve vreme nastupala u manjim dvoranama od onih u kojima je svirala s Ajkom.

Sve do sredine svojih 40-ih godina Tina se tražila, a samostalna karijera krenula joj je uzlaznom putanjom nakon što je 1984. godine objavila hit-pesmu "Private dancer" i potpisala ugovor za diskografsku kuću EMI.

Singl "What’s Love Got to Do With It" u Americi je došao do prvog mesta top-lista, a osvojila je i Gremi.

Nakon nasilne veze s Ajkom pevačica je ipak pronašla ljubav, pa se 2013. godine udala za dugogodišnjeg partnera Ervina Baka. Par se skrasio u Švajcarskoj, a Tina danas važi za jednu od najvećih muzičkih diva na svetu.

Mnogi je nazivaju "rok-bakom", a uprkos brojnim zdravstvenim problemima Tina i dalje održava koncerte širom sveta.

Ajk Turner je preminuo 2007. godine u svom domu kraj kalifornijskog San Dijega u 76. godini.

Video: Erika Badu i porodični video Mama. Poreklo u toku će vam vratiti veru u prave vrednosti

(I.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    27. mart 2020 | 13:51

    Tina Tarner legenda ,ja je aminujem u kraljicu 👑

  • 👌🏼

    27. mart 2020 | 15:22

    Tako biva kad se zaljubite u dangube, neradnike, jebivetre itd. Greska u koracima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA