≫ 

Anđelina dala 1.000.000 $ za hranu za decu, finansira 10 škola, ali tu nije kraj njenoj humanosti

Osim što je dala novac za hranu, ona finansira i desetine škola iz najugroženijih područja sveta

  • 2
Anđelina Džoli

Anđelina Džoli, Foto: Tanjug/AP

Anđelina Džoli (44) pazi na decu kojoj su potrebni obroci kod kuće tokom pandemije korona virusa.

Naime, ova oskarovka i aktivistkinja donirala je milion dolara organizaciji “No Kid Hungry”, koja distribuira pomoć kako bi zajednice mogle da pomognu da se nahrane deca koja su se oslanjala na školski ručak.

- Od ove nedelje je preko milijardu dece van škola jer su one zatvorene zbog koronavirusa. Mnoga deca zavise od brige i ishrane koju su imali tokom vremena provedenog u školi, uključujući i blizu 22 miliona dece u Americi kojima je potrebna hrana. “No Kid Hungry” ulaže odlučne napore da obezbedi potrebnu hranu što većem broju dece – rekla je Džolijeva (44) u svojoj izjavi.

Ova donacija nije jedini način na koji ova majka šestoro dece pomaže onima kojima je pomoć potrebna tokom koronavirusa.

Ona je, takođe, dala donaciju Agenciji za izbeglice, Ujedinjenih nacija, i poslala je podršku školama koje finansira u Avganistanu, Kambodži, Keniji i Namibiji, kako bi osigurala to da će nastaviti sa radom tokom pandemije.

Džolijeva, trenutno, finansira 10 škola u Kambodži preko “Medoks Džoli Pit” fondacije, osnovane u čast njenog najstarijeg sina  kog je usvojila iz Azije. Takođe finansira i “Anđelina Džoli” školu za devojčice u Keniji i dve druge škole za devojčice u Avganistanu.

Anđelina radi sa Uneskom na uspostavljanju Globalne koalicije za obrazovanje kako bi pomogla deci da ostvare učenje na daljinu tokom perioda kada su škole zatvorene.

Rade Šerbedžija: Više nisam u kontaktu sa Anđelinom Džoli

Video: Rade Šerbedžija: Nisam u kontaktu sa Anđelinom Džoli

(B. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA