≫ 

Darko iz "La Casa De Papel": Tata sa Kosova, on rođen u Kladovu, ali za sebe ne kaže da je Srbin

Darko Perić koji tumači jednu od glavnih uloga u španskoj seriji je srpski glumac poreklom iz Kladova

  • 29
LA CASA DE PAPEL Darko (drugi s leva na desno) je deo glumačke ekipe trenutno najgledanije serije na svetu, Foto: Profimedia/Netflix / Everett

Popularni glumac Darko Perić (43), koji tumači jednu od glavnih uloga u najgledanijoj seriji na Netfliksu pod nazivom "La Casa De Papel" je poreklom iz Srbije, tačnije iz Kladova.

On je rođen 25. marta 1977. godine, a svetsku slavu je stekao igrajući Helsinkija u španskoj hit seriji.

Helsinki je snažan i jak, ali u isto vreme duhovit i nežan lik. U seriji ne priča mnogo, ali kada govori češće priča na srpskom, nego na španskom, i mahom su u pitanju psovke na srpskom koje najčešće nasmeju gledaoce sa ovih prostora.

O liku Helsinkija se zna samo da je učestvovao u ratu na ovim prostorima, da je bio u zatvoru i da je homoseksualac, ali je uvek bio jedan od omiljenih likova svih obožavatelja.

U seriji se radi o grupi kriminalaca, koji planiraju pljačku štamparije novca, a serija je postigla ogroman uspeh prvo u Španiji, a zatim i širom sveta.

O Darkovom detinjstvu i životu se malo zna u Srbiji. On je 1995. godine napustio rodno mesto i uputio se u Rumuniju na studije veterine.

Iz Rumunije se prvo preselio u Berlin, a zatim je otišao u Barselonu, koja mu se toliko dopala, da je rešio da ostane tu da živi.

Danas ga gledaoci širom sveta prepoznaju na ulici, sem u Beogradu, gde ga zaustavljaju samo stranci.

Sebe ne naziva ni srpskim, ali ne ni španskim glumcem i jednom je rekao:

- Ja sam rođen u Jugoslaviji. Sebe i dalje smatram Jugoslovenom. Imam dosta prijatelja Hrvata, Slovenaca, Makedonaca, Rumuna. Tata mi je poreklom sa Kosova, donedavno sam tamo imao babu i dedu. Tata sada živi u Crnoj Gori i to više nije ista zemlja. Sestra i majka žive u Novom Sadu. Žena mi je Rumunka, a sin polu Srbin. Sebe smatram građaninom sveta! Više volim da kažem da sam glumac s Balkana - rekao je Darko.

Pre više od deset godina dobio je prvu televizijsku ulogu u seriji koja se snimala u Barseloni.

Počeo je da snima u ozbiljnijim produkcijama i sarađivao je sa poznatim španskim, ali i svetskim zvezdama.

Darko je pre snimanja serije "La Casa de Papel" glumio u još jednoj seriji, koja je u španiji bila još gledanija "Mar de plástico".

- Radio sam dosta poznatih serija, pojavljivao se kao epizodni glumac dok se nije desila "La Casa de Papel", gde sam potpisao ugovor za sve epizode. Malo sam se smirio, dobio dete pre tri godine, pa mi je trebala stabilnost. A kad ima posla, ima ga preko glave. Sada moram da kažem ne nekim projektima na koje bih pre godinu dana bez razmišljanja pristao - rekao je Darko.

On je oženjen suprugom poreklom iz Rumunije, i imaju jednog sina.

Agentkinja za glumce ga je primetila zbog interesatnog izgleda i ubacila u španski svet glume. Naime, on ima veliku prepoznatljivu bradu na licu i ogromnu tetovažu medveda na stomaku.

Pogledajte seksi galeriju vrele Tokio: 

- Bradu nosim od 25. godine, nosio ju je moj tata, moj deda moreplovac. Dakle, ona nije nacionalistička, nije hipsterska brada, nosim je iz nekog svog fazona - rekao je Darko.

Na 46. međunarodnoj dodeli Emi nagrada "La Casa De Papel" je osvojila nagradu u kategoriji najbolja drama, a na leto 2019. Darko je počeo da snima četvrtu sezonu.

Iako je postao veoma popularan i cenjen u Evropi, Darkovi planovi su da dalju karijeru nastavi u Holivudu. 

On podučava "či kung" širom sveta na master časovima pod nazivom “či kung, fizička i mentalna priprema za glumce”.

On takođe ima veliku strast prema košarci.

Video: Dejan Jelača: Njujork je sablasan, uznemiren sam jer ne znam koliko će ovo trajati

(I. T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    13. april 2020 | 13:34

    Čudna stvar je ,kako se samo Srbi trude da svima pokažu kako nisu Srbi.

  • Brana

    13. april 2020 | 13:39

    Jos jedan kojeg je sramota porekla i koji nije siguran sta je...ne znam zasto smo mi ovo trebali da saznamo i cemu ova nebitna informacija?

  • Bosiljka

    13. april 2020 | 13:29

    Lepo je sto kaze da je glumac sa Balkana ali isto tako nije lepo da ne kaze da je Srbin! Sta , mozda ga je sramota i to govori o njemu kakav je covek.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA