≫ 

Svi genijalni načini na koje svetske face skupljaju desetine miliona za borbu protiv korone

Holivudske zvezde prikupljaju novac za borbu protiv korona virusa, a ovo su njihovi načini da prikupe potreban novac

  • 2
Rijana, Bena Aflek,  Met Dejmon, Dženifer Lopez i Džej Zi Foto: Profimedia/Backgrid USA, Printskrin/Youtube/SPIKE, Jennifer Lopez

Mnoge slavne holivudske ličnosti su se udružile u vreme pandemije korona virusa kako bi pomogli onima kojima je to najpotrebnije u ovoj situaciji, a ovo su njihove genijalne ideje.

Rijana, Džej Zi i Džek Dorsi

Američka pop pevačica Rijana (32) se udružila sa reperom Džej Zijem (50) i vlasnikom društvene mreže Tviter Džekom Dorsijem (43) kako bi prikupili 6,2 miliona dolara za borbu protiv pandemije Covida-19.

Rijana i vlasnik Tvitera su već donirali 4,2 miliona dolara kako bi pomogli žrtvama porodičnog nasilja za vreme karantina i policijskog časa, a sada su se udružili i sa poznatim reperom.

Kroz svoju "Clara Lionel" fondaciju Rijana je najavila da će novac otići organizacijama koje se bore protiv virusa i koje pomažu najugroženijima za vreme pandemije.

Njena fondacija se udružila sa Džej Zijevom "Shawn Carter" fondacijom kako bi sproveli pomoć najpotrebnijima u SAD-u, na Karibima i podsaharskoj Africi.

Oni će novac donirati organizacijima, skloništima za beskućnike koje će opremiti namirnicama i zaštitnom opremom, a opremiće i 20 klinika u Portoriku.

 

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by badgalriri (@badgalriri) on

Prva Rijanina i Dorsijeva donacija će pokriti troškove za 90 ljudi, koji su izbačeni iz skloništa za žrtve nasilja u porodici, zbog nedostatka zaliha hrane.

Ovim novcem će pokriti smeštaj, hranu i medicinske troškove za preko 90 ljudi u sledećih 10 nedelja.

Ben Aflek i Met Dejmon

Takođe, slavni holivudski šmekeri i najbolji prijatelji Ben Aflek (47) i Met Dejmon (49) su na online turniru pokera prikupili 1,75 miliona dolara za banke hrane širom SAD-a.

Legendarni glumci su se pridružili velikim imenima kako bi prikupili novac za hranu onima kojima je najpotrebnija za vreme pandemije korona virusa.

Online turnir u pokeru je organizovan od strane dvojice slavnih glumaca, a učestvovali su i Tom Brejdi, Adam Sendler i Brajan Kranston.

Kasnije su se virtuelnom stolu pridružili Adam Levinj, Džon Ham i Sara Silverman i svako od njih je izdvojio određenu sumu novca u ove svrhe.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Ben Affleck (@benaffleck) on

Aflek je turnir najavio ranije ove nedelje na Instagramu uz reči:

- Uzbuđen sam da najavim da smo udružili snage sa “Feeding America”, najvećom domaćom organizacijom koja se bori protiv gladi, kako bismo prikupili novac za sve one kojima je potreban. Pridružite se na poker turniru meni i još nekim poznatim facama- napisao je ispod posta na Instagramu.

Dženifer Lopez i Paf Dedi

Dženifer Lopez, Paf Dedi, Jennifer Lopez, Puff Diddy Dženifer Lopez i Paf Dedi; Foto: Guliver/Scott Gries/Getty Images

Američka pevačica Dženifer Lopez (50) se ujedinila sa svojim bivšim momkom Paf Dedijem (50) u Instagram videu uživo u kom plešu u humanitarne svrhe.

Naime, oni su zajedno snimali kako plešu za vreme karantina kako bi prikupili novac za borbu protiv korona virusa, a pridružio im se i njen sadašnji verenik Aleks Rodrigez, kao Paf Dedijeva deca koja su takođe igrala u dobrotvorne svrhe.

Robert De Niro u Leonardo Dikaprio

Čuvene holivudske zvezde, legendarni glumci Robert De Niro (76) i Leonardo Dikaprio (45) promovišu izazov nazvan "All In Challenge", kako bi prikupili 100 miliona dolara u dobrotvorne svrhe.

Glumački velikani su odlučili da pokušaju da prikupe ogroman novac, a misija je da osiguraju svima hrana u ovim teškim i neizvesnim trenucima tokom pandemije Covida-19.

De Niro i Dikaprio promovišu izazov nazvan "All In Challenge", a sve više poznatih mu se priključuje u samom početku izazova.

Porodica lošijeg imovinskog stanja, oni koji su ostali bez posla, deca, starije osobe i svi drugi kojima je potrebna pomoć računaju na nas i zato imamo jednu molbu za sve vas - najavio je projekat De Niro.

Leonardo Dikaprio i Robert de Niro Robert De Niro i Leonardo Dikaprio; Foto: Tanjug/AP

Dikaprio, koji je poznati dugogodišnji humanitarac pojasnio je gde će biti prosleđene donacije i kako je nastala cela ideja.

Ovaj duo trenutno radi na filmu "Killers of the Flower Moon", a na setu im treba još statista, pa je Leonardo ispod Robertovog snimka napisao:

- Neko od vas doći će na snimanje. Družićete se sa mnom, Leom i Martinom, videćete kako sve zajedno izgleda, a moći ćete i da glumite - ispričao je Dikaprio.

Time je otkrio da je u projekat od samog početka uključen i veliki reditelj Martin Skorseze (77), čiji je ovo film.

Video: Švarceneger, magarac i konj u izolaciji

(I.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sun

    17. april 2020 | 11:12

    Svetske face, javne licnosti skupljaju pare I pomazu svoj narod... Dok ovi nasi samo krse zakon, pevaju po balkonima I dvoristima, slikaju se satro bez sminke I objavljuju sta rade I sta mi treba da radimo u kuci....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA