Preminuo glumac iz serije "Igra prestola" u 66. godini

Irski glumac Bi Džej Hog je preminuo nakon četiri decenije glumačke karijere

  • 0
B.J. Hogg

Bi Džej Hog; Foto: HBO

Irski glumac Bi Džej Hog je preminuo 30. 4. 2020. godine je u 66. godini života.

Bi Džej je postao popularan po ulozi u humorističkoj seriji "Give My Head Peace" u kojoj je glumio više od dve decenije.

U planetarno popularnoj seriji "Igra prestola" koja se emitovala širom sveta je tumačio ulogu Ser Adama Marbranda, a pored toga glumio je i u seriji "Pad".

Hog je rođen u Lisburnu u Severnoj Irskoj, a njegova karijera trajala je skoro četrdeset godina. Voleo je da putuje i ostvario je nekoliko uloga u rodnom mestu. Glumio je, bio pisac, a pri kraju svog života i reditelj.

Bio je i svestrani muzičar koji se u svojim tinejdžerskim godinama proslavio u rodnoj Isrkoj i gde je imao nekoliko muzičkih turneja.

Glumio je i u filmovima koji su snimljeni u Severnoj Irskoj “Glad”, “Ljubav, rat i prsten” kao i "Divorcing Jack". U filmu "Dance Lexie Dance", Hog je igrao ulogu Leksija i taj film je bio nominovan za Oskara za najbolji kratki film pre 22 godine.

- Ne postoje reči koje mogu opisati moj šok i tugu zbog vesti o njegovoj smrti. Njegova porodica je sigurno slomljena i moje srce je s njima. Bio je jedan od najboljih ljudi koje sam poznavao, ovo je veliki gubitak - rekao je njegov agent Geof Stanton.

Za sobom je ostavio suprugu Eliš, sina Nejtana i ćerku Abigail, koji su veoma potrešeni zbog njegove rane smrti.

 

(I.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA