≫ 

Otkriveni detalji pucnjave u kojoj je ubijen Tupak

Tupak Šakur je upucan 7. septembra 1996. godine, a njegovo ubistvo do danas nije rešeno i slučaj je još uvek otvoren

  • 1
Tupac Shakur Foto: Columbia Pictures / Entertainment Pictures / Profimedia

Nakon 24 godine otkriveni su detalji pucnjave u kojoj je ubijen slavni reper Tupak Šakur 1996. godine u Las Vegasu u 25. godini života.

Slučaj još uvek nije rešen, a poslednje reči slavnog repera su otkrivene iz policijskih dokumenata koji su čuvani u tajnosti pune 24 godine.

Strani mediji su otkrili da je reper poslednje sekunde svog života proveo spašavajući život svom prijatelju Marionu Najtu, koji je te kobne večeri bio u automobilu sa Tupakom.

U dokumentima koji su objavljeni u stranim medijima otkrivena je prijava pucnjave policiji u kojoj je Tupak izgubio život, uviđaj mesta pucnjave i izjave policajaca koji su bili na mestu zločina, gde je reper poginuo.

U izveštaju piše da je muzičar povređen u pucnjavi dok je pokušavao da odbrani svog prijatelja, kome je metak prošao samo nekoliko milimetara od glave.

Prijatelj ga je zatim odvezao u bolnicu, gde je mzičar podlegao povredama.

- Ti si taj kog su upucali u glavu. Upucali su te u glavu - rekao je Tupak dok je gubio dosta krvi.

Doktori na žalost nisu mogli da mu spasu život, a Najt je kasnije te večeri dao izjavu policiji i detaljno opisao šta se dogodilo te kobne noći kada su ih napali.

- Razgovarali smo i u jednom trenutku smo čuli pucnjavu. Pogledali smo desno i tu je počela panika - započeo je Marion.

- Zgrabio sam ga i pokušao da se sagnem zajedno s njim, ali ispaljeno je 15 metaka. Sve se dogodilo veoma brzo - otkrio je njegov prijatelj.

Telohranitelji su bili u automobilu iza njih, ali nisu uspeli da spreče pucnjavu i metke.

Marion kaže da ni do dan danas ne razume zbog čega se to dogodilo i rekao je da je Tupak u trenutku pucnjave bio naoružan.

Oni nisu videli odakle je krenula pucnjava, niti ko ih je napao jer se sve odigralo u nekoliko sekundi. Tupakovo ubistvo je i daje nerešen slučaj, a policija Las Vegasa ga je nedavno ponovo otvorila.

Tupac Shakur Foto: IFA Film / United Archives / Profimedia

Video: Auto u kojem je nastradao slavni Tupak Šakur prodaje se za milion i po evra

(I.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA