≫ 

Skandal zbog đuskanja vojnika sa izraelskom zvezdom: "Ovo je kao da smo digli belu zastavu!"

Video na kom se vidi kako pevačica u društvu dvojice vojnika u vojničkoj uniformi pleše na sceni izazvao je oštre kritike među Izraelcima

  • 2
Izraelska pevačica Noa Kirel Izraelska pevačica Noa, Printskrin: Twitter/צחי דבוש @TsahiDabush

Jedna od najpopularnijih tinejdž pevačica u Izraelu, Noa Kirel (19) izazvala je pravi skandal nakon što se u javnosti pojavio klip na kojem u vojnoj uniformi, u prisustvu dva vojnika, izvodi svoju plesačku koreografiju.

Izraelska vojska je odlučila je da prestane sa sastavljanjem vojnika kao plesača u svojim zabavnim trupama, nakon što se u javnosti pojavio video na kom se može videti kako dvojica njihovih regruta koji igraju na sceni uz pevačicu Noa.

Većina Izraelaca regrutuje se u oružane snage kada napune 18 godina u periodu od dve do tri godine. Nekima sa posebnim atletskim ili umetničkim veštinama dozvoljeno je da nastave da razvijaju svoj talenat u sklopu svoje vojne službe.

Upravo iz tog razloga kada se za odsluženje vojnog roka prijavila pop zvezda Noa, vojska je odlučila da proširi svoje trupe za zabavu, odnosno koje trupe koje će nastupati.

Međutim, prava paljba loših komentara na izraelsku vojsku širi se društvenim mrežama, nakon što je u javnosti isplivao snimak Nao Kirel koja je obučena u vojnu uniformu, u vojnoj bazi  na sceni izvodi jednu od svojih pesama uz prisustvoj dvojice igrača, koji su trenutno na odsluženju vojnog roka.

Ovakav prizor, odnosno dvojica muških vojnika koji igraju u uniformi posebno se nije dopao starijim oficirima, te misle da je ovakva potez samo osramotio njihovu vojsku, penosi Vojni radio.

"Mogli bismo već da podignemo belu zastavu", "Imamo li šanse u sledećem ratu?", samo su neki od komentara koji se šire društvenim mrežama.

Nakon ovakvog skandala, vojni portparol je u ponedeljak, 4. maja, saopštio da je šef osoblja odlučio da ukinu grupe regruta za zabavu.

Vojnici koji su plesali na bini uz pevačicu neće biti sankcionisani, a kako bi mogli da se posvete svom talentu biće im omogućeno više slobodnog vremena, kako bi svoj plesački talenat razvijali.

Ali, samo dok su u civilu.

(N.L.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Losmi

    6. maj 2020 | 15:29

    Eto pa kazite nesto,IZRAEL IMA OBAVEZNO SLUZENJE VOJNOG ROKA U TRAJANJU OD DVE DO TRI GODINE A ZASTO?Pa kakve komsije imaju koji ih okruzuju i to je malo.Dok se kod nas npr to ukinulo,a komsije su nam mozda i gore nego kod Izraelaca...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA