≫ 

Naučnici objasnili kako je Majkl Džekson izveo čuveni potez u spotu za pesmu "Smooth Criminal"

- Majkl Džekson je to uspeo da napravi pod uglom od 45 stepeni i tako je zapravo učinio nešto neverovatno - rekao je Mandžul Tripathi

  • 5
Majkl Džekson Majkl Džekson u spotu za pesmu "Smooth Criminal" Printskrin: Youtube/Michael Jackson

Majkl Džekson je oduševio svet svojim plesnim potezima, a jedan od najlegedarniji je onaj koji je izveo u spotu za pesmu "Smooth Criminal". Naime, kao što verovatno znate, kralj popa se u jednom trenutku naginje pod uglom od 45 stepeni, a to je učinio iz gležnjeva, a svoje telo je uspravno održavao poput štapa.

Mnogi su pokušali da izvedu ovaj Džeksonov potez, ali niko nije izveo to tako dobro kao on. U međuvremenu, naučnici su otkrili kako je Majkl to zaista uradio.

Naime, Džekson je izveo ovaj potez zahvaljući svojoj snazi, ali i posebnim cipelima.

- Većina utreniranih plesača sa dobrom snagom središnjeg dela tela moći će da se sagnu maksimalno 20 do 30 uglova prema napred. Majkl Džekson je to uspeo da napravi pod uglom od 45 stepeni i tako je zapravo učinio nešto neverovatno - rekao je Mandžul Tripathi koji je radio na istraživanju, zajedno sa kolegama sa instituta za medicinsku edukaciju i istraživanje u Čandigarhu, Indija radio na istraživanju, piše BBC, a prenosi 24sata.hr.

Pogledajte spot:

Video: Šta će biti sa ozloglašenim imanjem Majkla Džeksona?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    10. maj 2020 | 21:56

    Cipele suimale rupu a na podu je bio sraf,cipelu navuce na staf i to je to.Ima na youtube kako je to uradjeno,snimak star 10 godina.....

  • Sanja

    10. maj 2020 | 21:58

    Cuj naucnici,pa ovo znamo kako je uradjeno jos odavno,ima na dosta sajtova kako je to izvedeno sa cipelama i šrafom koji je usrafljen u pod.

  • vaske

    10. maj 2020 | 22:11

    Ovi sa njim u videu su uradili isto.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA