≫ 

Vudi Alen je oženio usvojeno dete bivše žene: Iz osvete je našu ćerku ubedila da sam je zlostavljao!

Proslavljeni glumac i reditelj optužen je da je zlostavljao svoju biološku ćerku. Pola sveta ga mrzi

  • 1
Woody Allen, Soon-Yi Previn Vudi i Sun-Ji, Foto: Profimedia/Jamie McCarthy/Getty Images

"Moj život je skoro (polu)gotov. Da umrem ovog trena ne bih žalio. A, ne bi ni mnogo drugih ljudi", zapisao je u svom karakterističnom, ironičnom stilu, četvorostruki oskarovac Vudi Alen (84) u autobiografiji "Apropos of Nothing" ("Apropo ničega") koja je u Americi objavljena krajem marta, usred "krize korona".

Ova njegova rečenica možda i najbolje opisuje trenutno raspoloženje prema jednom od najvećih živih reditelja - pola sveta ga prezire, a druga polovina mu se divi.

Tako polarizovane su i kritike Alenove autobiografije u kojoj na 400 stranica govori o svom odrastanju u Bronksu, roditeljima, filmskim uzorima, velikim ljubavima, ali i još jednom negira optužbe o zlostavljanju.

U njegovoj ispovesti, očekivano, najveću pažnju izazvali su delovi o sukobu sa Miom Farou, brak sa usvojenom ćerkom i optužbama biološke ćerke Dilan.

Na početku knjige, Alen svoju decenijsku partnerku Miu Farou opisuje kao "vrlo, vrlo lepu", ali se taj ton ubrzo menja. Prisećajući se trenutka kada je glumica pronašla golišave slike njihove usvojene ćerke Sun-Ji u Alenovom stanu, reditelj piše:

- Mia je volela tu svoju reputaciju svetice, divljenje javnosti, ali u realnosti nije volela decu niti ih je pazila.

Alen čak tvrdi da je njegova bivša partnerka maltretirala decu, posebno usvojenu Sun-Ji, a kada je saznala za njihovu vezu, kaže reditelj, "osvetila mi se preko Dilan". Farou je, prema pisanju oskarovca, "iskoristila njegovu miljenicu, tada sedmogodišnju devojčicu, i ubedila je u to da ju je otac zlostavljao".

- Nikada nisam spustio prst na Dilan, niti sam učinio nešto što bi ni izdaleka moglo biti protumačeno kao zlostavljanje. To je totalna izmišljotina, od početka do kraja - tvrdi Alen u svojoj ispovesti.

Cela knjiga je i svojevrsna oda Alenovoj 35 godina mlađoj supruzi Sun-Ji Previn, sa kojom je u braku dve decenije, kada je i počela kontroverza o "reditelju-pedofilu".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailović

    11. maj 2020 | 18:19

    Autobiografija, pisana istina i samo istina...malo sutra...oženio Miu, a sa njenom usvojenom maloletnom ćerkom imao seksualne odnose...to je ono šta se zna,a ostalo može se samo zamisliti, i on od sebe pravi žrtvu...PEDOFIL

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA