Od žarišta zaraze do najvećih afera Holivuda: Spisak tajni koje su ostale "zakopane" u čuvenoj vili

Poznata imena su ispričala šta se događalo iza zatvorenih vrata u vili Hjua Hefnera, čuvenog vlasnika "Plejboj" magazina

  • 2
Hju i Kuper Hefner Hju Hefner sa suprugom i sinom; Foto: Profimedia/Sipa Press

Vlasnik Plejboj carstva, Hju Marston Hefner je popularnu Plejboj vilu 1971. godine na Holmbi Hilsu kupio za 1,5 miliona dolara.

Za dve godine sredio je imanje kako je u početku zamislio, a vila je postala jedna od najpoznatijih na svetu.

Proteklih nekoliko decenija su kružile brojne priče šta se sve događalo iza zatvorenih vrata Hefnerovog imanja, a neke od njih ušle su u istoriju popularne kulture.

Vila je postala epicentar ludih žurki, ali i brojnih anegdota. Brojni slavni bili su gosti Hjua Hefnera, a ovo su neke od njihovih priča.

Bokserska legenda Majk Tajson u danima najveće slave bio nekoliko puta pozvan na žurke u Plejboj vilu, ali jednom prilikom je toliko naljutio Hefnera da ga više nikada nije pozvao.

Vlasnik Plejboj carstva bio je veliki filmski fanatik pa je često pozivao svoje prijatelje da s njim gledaju filmove. Jedan od njih bio je i Tajson, koji je usred filma zaspao. Hefner mu je to zapamtio i više nije dobijao pozivnice.

Godinama se nagađalo da su oskarovac Leonardo Dikaprio i Rijana jedno vreme bili par. Ispostavilo se da su glasine krenule upravo iz Hefnerove vile, nakon jedne od mnogobrojnih žurki. Poljubili su se navodno 2015. godine na žurki koju je Hefner organizovao za Niki Ervin.

Slavni glumac i brat Ovena Vilsona, Luk Vilson, jednom je krenuo na Holmbi Hils kako bi prisustvovao jednoj od najboljih žurki u gradu. Na ulazu ga je dočekalo neprijatno iznenađenje. Glumac nije bio na popisu gostiju pa su mu zabranili prilaz vili čak na godinu dana.

Tokom svoje slavne istorije Plejboj vila bila je u žarište zaraze. Nakon jedne žurke u februaru 2011. godine, ispostavilo se da je 123 gostiju dobilo simptome bolesti koju su "pokupili" u Hefnerovom bazenu. Stručnjaci su analizirali vodu bazena ispred vile pa se ispostavilo da je upravo to bilo žarište legionarske bolesti.

Među slavnim gostima vile bio je i legendarni Džon Lenon. Prema navodima ljudi koji su bili na istoj žurki kada i on, Lenona nije oduševila Hefnerova kolekcija umetničkih dela.

Toliko mu se nije svidela, da je ugasio cigaretu u jednu od vrednih slika. Hefner je sliku kasnije popravio, a zanimljivo, Lenonu nije zabranio povratak u svoju vilu.

On nije jedina rok zvezda koja je šetala hodnicima popularnoga imanja. Jedna od skrivenih soba u vili nosi ime po kralju rokenrola, Elvisu Prisliju. Slavni pevač navodno je 70-ih godina imao privatni pidžama parti u Hefnerovoj vili, a s njim je bilo osam zečica. Hjua je to toliko oduševilo da je prostoriju nazvao "Elvisova soba".

Na jednoj od zabava glavna zvezda bila je Dita Von Tiz, u vreme kada je bila u vezi s Merilinom Mensonom. Dita je plesala gola u velikoj čaši za martini, a na sebi je imala samo minđuše.

Česti gosti na žurkama bili su glumci Džek Nikolson i Voren Biti, a urbana legenda kaže da su povezali vilu skrivenim hodnicima do svojih kuća kako bi se sakrili od paparaca i dali sebi oduška na zabavama.

Novi vlasnik vile je Daren Metropulos, bogati 33-godišnji investitor koji je 2016. godine kupio Plejboj vilu za 100 miliona dolara, pod klauzulom da Hefner tu živi do svoje smrti. Godinu dana nakon toga, Hju je preminuo.

U galeriji ispod teksta pogledajte fotografije žurki iz vile.

(I.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • aaaaaa

    15. maj 2020 | 12:50

    E ovaj čovjek je znao da živi punim plućima, baš mu zavidim i svaka mu čast, kako bog nekoga časti dobrim životom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA