Tatina devojčica je odrasla u nezamislivom bogatstvu, a dogurala je do preživljavanja u rijalitiju

Iako je odrasla u luksuzu, njen život se kasnije promenio iz korena

  • 0
Tori Spelling Tori Speling, Foto: SOPHIE FRITZ / INSTAR Images / Profimedia

Glumica Tori Speling sutra, 16. maja, proslaviće svoj 47. rođendan. Ona je rođena u jednoj od najbogatijih porodica u Holivudu, proslavila se ulogom u hit seriji "Beverly Hills", a njen život godinama kasnije promenio se iz korana.

Njen otac je televizijski producent Aron Spelig, a svoje detinjstvo provela je u luksuzu, u najvećoj vili u Los Anđelesu od 56.000 kvadrata, sa čak 123 soba. Međutim, ona se suočila sa ozbiljnim finansijkim dugovima, a njen suprug uhvaćen je u prevari.

Tori je važila za kraljicu skandala, te su datelji njenog života često krasili brojne svetske tabloide. Postala je poznata ulogom Done Martin u tinejdž seriji "Beverly Hills" čiji je producent bio njen otac.

Ona je isticala da joj otac nije pomogao da dobije ulogu, već da se zaista pomučila i na audiciji pojavila pod lažnim imenom. Želela je da igra Andreu, međutim dobila je da tumači lik Done. Svih 10 sezona serije imale su vrtoglavi uspeh, a zahvaljujući tome je Tori postala finansijski nezavisna od porodice.

Kada je 2010. godine završena serija, Tori je zbog načina života u bogatstvu bila suočena sa finansijskim problemima, ali nije želela da potraži novčanu pomoć od svog oca.

- Nije tajna zašto imam finansijske probleme. Odrasla sam u takvom bogatstvu kakvo malo ko može zamisliti. Nikada nisam znala za drugačiji život. Čak i kad sam pokušala živeti jednostavniim životom, nikada se nisam mogla rešiti luksuza. Selila sam iz jedne kuće u drugu, ali sam usput izgubila milione dolara - napisala je glumica 2013. u svojoj knjizi 'Spelling It Like It Is'.

- To bi značilo da sam mala bogatašica kojoj otac plaća za sve, ono što su svi mislili o meni. Nisam želela to biti, radije bih bankrotirala - rekla Tori je za ABC News 2008 godine.

Kako bi fešila svoje finansijske probleme igrala je u ostvarenjiu "Scary Movie 2", televizijskim filmovima "A Carol Christmas", "Family Plan", "Hush".

Ona se 2004. godine udala za glumca Čarlija Šanina, ali njihov brak nije potrajao. Na setu filma "Mind Over Murder" upoznala je svog sadašnjeg supruga Dena MekDermota. Iako su oboje tada bili u braku spavali su prve noći nakon što su se upoznali.

Tori Speling Tori Speling, Foto: Profimedia

- Bili smo 15 meseci u braku kada sam otvorio National Enquirer i vidio fotografije svoje supruge kako drugom muškarcu pleše u krilu - rekao je Šanin za GQ 2007. godine.

Tori se dve godine nakon prvog večanja, 2006. udala za Dena, a iste godine izgubila je oca. Njegovo bogatsvo procenjeno je na 500 miliona dolara, a glumica i njen brat Randi dobili su 800.000 dolara, a ostatak novca dobila je njena majka sa kojom glumica nije bila u dobrim odnosima.

- Bili smo na ručku kada mi je rekao: "Bićeš dobro, sve sam sredio, dobićeš nešto manje od milion dolara". Deo mene se nadao da će stvari ispasti drugačije, ali mrzila sam sebe zbog toga, nisam htela da budem ona devojka kojoj treba ili želi novac svoga oca - rekla je Tori.

Tori je imala velike finansijske probleme i dugove nakon što je rodila svoje prvo, od petoro dece koje ima sa svojim suprugom. Kada je zbog neplaćenih računa dobila tužbu Amerikan Ekspresa od 38.000 dolara, njena majka Kendi otkrila je da finansijski pomaže svojoj ćerki kada je to neophodno.

Glmica je na svaki način pokušala da zaradi novac, te je tako igrala sebe u seriji "So Notorius", a onda se oprobala u rijaliiju sa svojim suprugom. Prvo su vodili hotel u emisiji "Tory & Dean: Inn Love", Njih dvoje su 2017. organizovali parovima venčanja u emsiji "Tori & Dean; sTORIbook Weddings". Reprizirala je i ulogu Done u rimejku "Beverly Hilsa".

Tori Speling Tori Speling, FOTO: PrintScreen

Uprskos tome što je stalno nešto radila i snimala, ona je opet imala finansijske probleme. Država Kalifornija tužila ih je u iznosu od 259.000 dolara zbog neplaćenih poreza, te su 2011. godine prodali kuću kako bi vratili dugove i opet bili su na gubitku. Pet godina kasnije, Torin suprug jedva je izbegao zatvor zbog neplaćanja alimentacije bivšoj supruzi.

- Moj muž i ja radimo zaista naporno, stalno nešto radim, jako mi je važno da moja deca vide da im roditelji rade. Puno pričamo s njima o tome - rekla je glumica tada.

Tori je i u privatnom živtu doživela veliki krah, kada je 2013. isplilava afera njenog supruga i Emili Godhand, dok je radio na jednom televizijskom projektu u Torontu. Glumica je ipak odlučila da spase svoj brak, a njen suprug išao je na rehabilitaciju zbog zavisnosti od tableta i seksa.

Njih dvoje su zatim snimili još jedan rijaliti "Prva Tori", a pre nekoliko dana proslavili su 14 godina braka. Oni su se nedavno uselili u vilu vrednu 3,7 miliona dolara, a i dalje imaju velike dugove.

- Prošli smo svašta u 14 godina i još uvek smo jako bliski. Srećna godišnjica draga, ne bih mogao da zamislim svoj život bez tebe - napisao je Den na Instagramu.

Video: Ne mogu više da ćutim: Decu slavne glumice maltretiraju u školi

(Telegraf.rs/ D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA