≫ 

Tri godine od bombaškog napada na koncertu Arijane Grande

22. maja 2017. godine se u Londonu na koncertu Arijane Grande dogodio bombaški napad u kom je poginulo 22 ljudi

  • 1
Arijana Grande Arijana Grande; Foto: Tanjug/AP

Prošlo je tačno tri godine od terorističkog napada koji se dogodio u Mančester Areni u Lonodnu tokom koncerta američke pop pevačice Arijane Grande (26).

Libanski napadač samoubica Salman Ramadan Abedi se razneo na izlazu iz Arene nakon što se završio koncert. Preminuo je on i još 22 ljudi, a ranjeno je njih 119, a video snimci sa lica mesta su bili zastrašujući.

Arijana je zbog tog događaja, kako je sama rekla, dobila posttraumatski sindrom i često ide kod psihologa.

- Želim da odvojim trenutak kako bi se poslala ljubav svima koji su tužni i utučeni zbog godišnjice koja nam dolazi. Ne prođe dan da ova tragedija ne utiče na mene i sve nas. Misliću na sve poginule cele nedelje i za vikend - napisala je Arijana i rekla da će se pomoliti za sve preminule.

Napad se dogodio 22.maja 2017. godine u 22:30 časova na svetskoj turneji pevačice pod nazivom “Dangerous Woman Tour”. Na koncertu je bilo više od 14.000 posetilaca i svi su bili veoma uplašeni.

Policija je istakla da se tada dogodio najsmrtonosniji napad u Ujedinjenom Kraljevstvu nakon bombaških napada koji su se dogodili u Londonu 2005. godine.

Napadač je četiri sata pre početka koncerta na Tviteru objavio da će izvesti napad i rekao kako je to osveta za sve napade na decu u Mosulu i Raki.  Na to niko nije reagovao i bombaški napad se nažalost ipak dogodio.

Video: Edita: Užasno je kada vidiš da te optužuju za bombaški napad

(I.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA