≫ 

Kanje slavi 43. rođendan: Oženio se sa Kim, postao milijarder, a njegove skandale niko ne zaboravlja

Osim što je u braku sa Kim Kardašijan, najpoznatijom rijaliti zvezdom na svetu, reper je poznat i po tome da je jedna od najskandaloznijih pevačkih zvezda

  • 0
Kanje Vest Kanje Vest, Printskrin: Youtube/The Late Late Show with James Corden

Popularni reper Kanje Vest, danas, 8. juna proslavlja svoj 43. rođendan, a osim što je u braku sa Kim Kardašijan, najpoznatijom rijaliti zvezdom na svetu, reper je poznat i po tome da je jedna od najskandaloznijih pevačkih zvezda.

Kanje je rođen u Atlanti, a njegovi roditelji su se razveli kada je imao 3 godine i on se sa majkom odselio u Čikago. Karijeru je započeo 2004. godine, a već godinu dana kasnije napravio je skandal i prozvao tadašnjeg predsednika SAD-a Džordža Buša u programu uživo.

Tokom koncerta u humanitarne svrhe, gde se skupljao novac za žrtve uragana Katarina, koji se prenosio uživo na televiziji "NBC", a gde je Kanje bio jedan od govornika, u jednom trenutku odstupio je od scenaria i rekao: "Džordž Buš ne haje za crnce", tada je producent isključio mikrofon i kameru sklonio sa repera.

Kasnije, tokom 2006, Vest je započeo niz incidenata na dodelama muzičkih nagrada. Posle objavljivanja nominacija za dodele Gremi nagrada 2006, Vest je izjavio da će "imati problem" ako ne bude osvojio nagradu za "Najbolji album godine", jer kako je on tvrdio previše truda je uložio u isti.

Početkom novembra 2006. godine, kada njegov spot "Touch the Sky" nije dobio nagradu za "Najbolji spot" na dodelama evropskih MTV muzičkih nagrada, Vest se popeo na binu dok su pobednici, Justice i Simian dobijali nagradu. On se tada raspravljao kako bi on trebalo da dobije to priznanje. Zbog pomenutog ispada javno se izvinio tokom svog sledećeg nastupa u Australiji.

Septembra 2007. godine , tokom emisije "Saturday Night Live", Kanje je nagovestio da njegovo rasno poreklo igra ulogu u tome što nije izabran da te godine otvori seremoniju "MTV Video Music Awards (VMA)", i zato što je ta uloga dodeljena Britni Spirs koja po njegovom mišljenju, tada nije imala hit pesamu.

Ubedljivo najveći skandal, reper je izazvao 2009. godine, takođe na dodeli "MTV" nagrada, dok je Tejlor Svift primala svoju nagradu za "Najbolji ženski spot". Vest se popeo na binu i uzeo joj mikrofon, pa rekao da je Bijonsin spot za pesmu "Single Ladies", koji je isto bio nominovan - jedan od najboljih spotova ikad snimljenih. Ubrzo je sklonjen sa bine i izbačen iz daljeg programa zbog svog ponašanja.

Na ludi kamen stao je sa najpoznatijom i najuspešnijom rijaliti zvezdom Kim Kardašijam, a glamurozna ceremonija venčanja održana je u maju, 2014. godine. Kim je tada nosila venčanicu poznatog brenda "Givenchy" koju je dizajnirao njen prijatelj Rikardo Tisci. Cena haljine procenjuje se na 500.000 dolara.

Njih dvoje imaju četvoro dece, ćerku Nort Vest (6), sina Sejnta (4) i ćerku Čikago (2) i sina Psalma (1), koji su, osim najstarije naslednice, rođeni preko surogat majke.

Repera je pre nešto više od mesec dana ugledni magazin "Forbs" proglasio za milijardera, a njegovo bogatstvo se procenjuje na neverovatnih 1,3 milijardi dolara. On je najviše novca stekao prodajom svoje marke patika u saradnji sa preduzećem Adidas, a patike koje je reper dizajnirao su medju najprodavanijim u svetu i koštaju više od 200 dolara.

Video: Džastin Biber peva na službi kod Kanjea Vesta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA