≫ 

Madona na štakama marširala na protestu povodom ubistva Džordža Flojda

Kraljica popa se pridružila protestima koji se širom sveta održavaju zbog ubistva Džordža Flojda u Mineapolisu

  • 2

Američka pevačica i "kraljica popa" Madona (61) je ovog vikenda oduševila mnoge ljude u Londonu kada se na štakama pojavila na protestu povodom smrti Džordža Flojda, koji je preminuo 25. maja ove godine.

Legendarna Madona se pridružila hiljadama protestanata koji su odlučili da podignu glas zbog ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda prilikom hapšenja u SAD-u.

61-godišnju pevačicu u nameri da izađe na ulice nije zaustavila ni povreda kolena zbog koje je od oktobra prošle godine na štakama.

Pokušala je da se sakrije iza velikih sunčanih naočara i tamne odeće, ali je zapela za oko mnogima koji su marširali ulicama Londona i koji su je odmah prepoznali i objavili na društvenim mrežama njene fotografije sa protesta.

Njeni obožavatelji su na Tviteru istakli da im je drago da je Madona uvek na pravoj strani istorije i pohvalili su je za njeno učešće u protestima.

Inače, slavna pevačica je koleno povredila tokom nastupa u Parizu, a od tada je na štakama i teško se kreće.

Svetsku turneju “Madame X” Madona je započela u septembru prošle godine u Njujorku, a trebalo je da je završi 11. marta ove godine u Parizu. Sve je otkazala zbog povrede, ali i zbog pandemije korona virusa koja hara svetom.

Podsetimo, pevačica je nedavno objavila video snimak na Tviteru u kom njen sin Dejvid Banda (14) igra uz pesmu Majkla Džeksona "They Don’t Care About Us“ u čast preminulog Džordža Flojda, koga je nedavno na ulici gušio policajac, ali njihove dobre namere nisu dobro prihvaćene od strane pratilaca na društvenim mrežama i dobili su mnoge negativne kritike.

- Brutalno ubistvo kruži širom sveta, a moj sin Dejvid pleše u čast Džordža i njegove porodice i bori se protiv rasizma i diskriminacije koja se dešava na dnevnom nivou u Americi - napisala je tada Madona.

Ipak, njeno učestvovanje u protestima je mnogo bolje prihvaćeno, nego njena borba na društvenim mrežama. Fanovi su veoma srećni, jer je pevačica nešto preduzela po pitanju borbe protiv rasizma.

(I.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA