≫ 

Slavna manekenka osuđena zbog utaje poreza, njena majka ide u zatvor na 16 meseci, ali to nije sve!

Dikaprijeva bivša osuđena na devet meseci društveno korisnog rada, dok je njena majka Cipi mora iza rešetaka

  • 0
Bar Refaeli Tzipi Levine Cipi Levin i Bar Refaeli; Foto: Jack Abuin / Zuma Press / Profimedia

Izraelski supermodel, televizijska voditeljka i glumica Bar Refaeli (35) i njena majka i modni agent Cipi Levin (65) su osuđene zbog utaje poreza u rodnom Izraelu.

Naime, ćerka i majka su potpisale nagodbu sa tužilaštvom zbog utaje poreza na osnovu koje je ona prihvatila krivicu kako bi izbegla zatvorsku kaznu, međutim njena majka nije mogla da je zaobiđe.

Poznata manekenka je umesto na zatvor osuđena na devet meseci društveno korisnog rada, dok je njena majka Cipi osuđena na 16 meseci zatvora.

Obe će dodatno biti osuđene na uslovne kazne i moraće da plate po 720.000 dolara, te povraćaj poreza od 2,3 miliona dolara, prenose izraelski mediji.

Tužioci kažu da je 34-godišnja lepotica sakrila stotine miliona dolara zarade od izraelske Poreske uprave tokom tri godine, od 2009. do 2012. godine kada je živela na relaciji SAD - Izrael i u vreme kada je bila u ozbiljnoj vezi sa holivudskim šmekerom Leonardom Dikaprijem (45).

Njena majka Cipi je optužena da je utajila milion dolara prihoda koji je zaradila kao agent svoje ćerke, koja je jedna od vodećih manekenki u modnom svetu.

Njeni advokati su ju branili tvrdeći da je skoro sve vreme bila u Americi i da je živela s tadašnjim dečkom Dikaprijem, ali dokazano je da je provela više od 150 dana godišnje u Izraelu. Uz to, Bar je američkim poreskim službama rekla da živi u rodnoj državi i tamo plaća porez. Ipak, na kraju je njena laž otkrivena.

Dikaprio nije svedočio u korist Rafaeli i nema dokaza kako je on gledao na njihov odnos u to vreme. Iako je njihova veza bila veoma ozbiljna, oni nikada zajedno nisu stali pred oltar.

53116250 Bar Rafaeli i Leonardo Dikaprio; Saunders/face to face / Face to Face / Profimedia

Podsetimo, manekenkina imovina se procenjuje na 25 miliona dolara, a pojavila se u međunarodnim izdanjima magazina "Vogue", "GQ,", "Maxim" i "Esquire".

Sarađivala je s poznatim brendovima među kojima su "Chanel", "Ralph Lauren", "Victoria's Secret" i "Reebok". Godine 2007. postala je drugi izraelski model koji je bio na naslovnici časopisa "Sports Illustrated".

VIDEO: Jedan od najseksi frajera planete se razgolitio, a onda je počeo da gađa metu sekirama

(I.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA