Rolingstonsi prete Trampu tužbom: Odmah da prestaneš da koristiš naše pesme u kampanji!

- Rolingstonsi ne podržavaju Trampa - bend je tvitovao 2016. godine, kada je Tramp koristio njihovu pesmu u predsedničkoj kampanji

  • 6
The Rolling Stones, Donald Tramp Foto: Profimedia/MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA, Tanjug/AP

Predstavnici engleskog rok benda "Rolingstons", koji je oformljen 1962. godine, su upozorili predsednika SAD-a Donalda Trampa (74) da će ga tužiti ukoliko nastavi da koristi njihove pesme u svojoj političkoj kampanji.

U izjavi pravnog tima ovog benda piše da oni sarađuju sa "BMI" organizacijom koja se bavi pravima izvođača čija se muzika koristi bez dozvole autora.

U Trampovoj kampanji je korišćena pesma „You Can't Always Get What You Want” na prošlonedeljnom mitingu u Tulsi u Oklahomi, a ista pesma je korišćena i tokom Trampove kampanje tokom izbora 2016. godine.

- Rolingstonsi ne podržavaju Donalda Trampa – bend je tvitovao te godine.

U izjavi objavljenoj u subotu predstavnici grupe su istakli da su "potrebni dalji koraci za isključenje" gospodina Trampa od upotrebe "Rolingstons-ovog" materijala u budućoj predsedničkoj kampanji, nakon što su zanemarene prethodne direktive o prekidu upotrebe.

Strani mediji prenose da je "BMI"  obavestio Donalda Trampa u ime Stonsa da će upotreba njihovih pesama bez dozvole predstavljati kršenje ugovora o licenciranju i biće podložna zakonskim postupcima, pa će morati da ga tuže.

Podsetimo, ove godine u aprilu, bend "Rolingstons" na čijem je čelu legendarni frontmen Mik Džeger (76), je objavio novi singl pod nazivom "Living In A Ghost Town", a bili su inspirisani karantinom za vreme pandemije Covida-19 u kom su proveli nekoliko meseci.

(I.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vodolijax

    28. jun 2020 | 11:31

    Koji licemeri...........da to koristi neko ko ima ogromnu popularnost među poznatima onda bi bili ponosni .

  • Tanja

    28. jun 2020 | 13:55

    Jake pesme...

  • Izet

    28. jun 2020 | 14:28

    A sta ti je ovo stones?Kamenje, kotrljajuce kamenje, bend se zove tako.I ti ides gledati 4 kotrljajuca metuzalema😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA