• 0

Sajentološka crkva pokušava da ućutka žrtve silovanja glumca iz "Veselih sedamdesetih"

Američki glumac je optužen za silovanje tri žene, koje se navodno dogodilo pre 20 godina

  • 0
Danny Masterson, Deni Masterson

Deni Masterson; Foto: Tanjug/AP

Američki glumac Deni Masterson (44) je uhapšen 17. juna ove godine i optužen za višestruko silovanje tri žene.

Ali nije samo glumac onaj kome se sudi. Optuženi su svi bivši članovi sajentološke crkve, kojoj je 44-godišnji glumac posvećen.

Prethodno su četiri žene, uključujući i tri koje su podnele krivične prijave, podnele građansku tužbu protiv Denija i crkve, optužujući crkvu da ih uznemirava zbog toga što su napad prijavile vlastima.

- Naši klijenti su prijavili seksualne napade koji su učinjeni od strane članova sajentološke crkve. Sajentološka crkva je pokušala da prikrije seksualne napade - rekao je advokat napadnutih žena.

Sistematično su ih maltretirali, ugrožavajući privatnost njih i njihovih porodica, te im, u nameri da ih ućutkaju, namerno prouzrokovali emocionalni stres - navodi se u tužbi.

Crkva je negirala sve tvrdnje iz tužbe i demantovala priču u medijima.

Jedina žrtva identifikovana po imenu Krisi Karnel Bikler se zabavljala sa Denijem od 1996. do 2001. godine i tvrdi da je više puta drogirana i silovana u glumčevoj kući na Holivud Hilsu.

- Bikler se više puta probudila u krevetu nakon što je Masterson seksualno napao. U jednom konkretnom slučaju, Masterson je stavio drogu u njeno vino na večeri i silovao je. Sledećeg jutra Masterson joj je priznao da je imao analni seks sa njom dok je bila u nesvesti - piše u optužnici.

Deni je insistirao na tome da je nevin po svim građanskim i krivičnim prijavama. Njegov advokat Tomas Mesereu je rekao da je glumac "u potpunom šoku" zbog optužbi i napada koji su se navodno dogodili pre 20 godina.

- Gospodin Masterson je nevin. Uvereni smo da će biti oslobođen kada svi dokazi konačno izađu na videlo i svedoci budu imali priliku da svedoče - dodao je njegov advokat.

U aprilu 2003. navodno je silovao 28-godišnju ženu, a negde između oktobra i decembra iste godine optužen je za silovanje još jedne 23-godišnje žene.

Deni je od 2011. u braku sa glumicom Bižu Filips (39), sa kojom ima ćerku Fijanu Fransis (5).

(I.T.)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima