≫ 

Reper snimio rimejk pesme i rekonstruisao ubistvo Afroamerikanca Džordža Flojda

Da Bejbi je izrazio podršku protestima pod nazivom "Black Lives Matter" i koji se bore protiv policijske brutalnosti i rasizma u SAD-u

  • 1
Da Baby

Da Bejbi; Instagram/dababy

Američki reper Da Bejbi (28) je imao snažan nastup na "BET" dodeli nagrada kada je objavio svoj novi spot za rimejk pesme "Rockstar" u kom je odao počast ubijenom Džordžu Flojdu, koji je preminuo tokom hapšenja u Mineapolisu.

Naime, reper iz Severne Karoline, čije je puno ime Džonatan Lindejl Kirk je u spotu pesme rekonstruisao način Džoržove smrti.

Da Bejbi je svojom umetničkom idejom izrazio podršku protestima koji se dešavaju širom sveta pod nazivom "Black Lives Matter" i koji se bore protiv policijske brutalnosti i rasizma u SAD-u.

On je snimio video spot u kom leži na podu, dok mu policajac drži koleno na vratu i pritiska ga, a on izgovara reči pesme. Džordž je preminuo 22. maja ove godine, dok mu je policajac prilikom hapšenja držao koleno na vratu.

Pesma "Rockstar" se pojavila na reperovom trećem studijskom albumu pod nazivom "Blame It On Baby" koji je objavljen u aprilu, a rimejk je napravio nakon što se tragičan događaj desio.

Podsetimo, dvojica bivših policajaca, od četvorice, kojima se sudi za slučaj ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda pušteni su iz zatvora nakon što im je plaćena kaucija.

Tomas Lejn i Džej Aleksander Keng su na uslovnoj slobodi, a to uključuje zabranu rada u području bezbednosti i zakona, zabranu kontakta s porodicom ubijenog Flojda, kao i zabranu napuštanja Minesote. Njih dvojica će biti pod nadzorom policije i moraće da predaju oružje i dozvole za držanje oružja koje posjeduju.

Keng i Lejn su osumnjičeni za pomaganje i podsticanje na ubistvo, kao i njihov kolega Tou Tao, dok se Derek Šovin tereti za ubistvo bez predumišljaja, odnosno, ubistvo drugog stepena.

Video: Nova policijska brutalnost u SAD: Ne mogu da dišem - Baš me briga!

(I.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA