Hvalio se luksuzom i mamio žrtve: Influenser sa 2,5 miliona pratilaca uhapšen zbog internet prevare

FBI je u njegovom apartmanu zatekao više od 30 miliona funti u kešu

  • 2
Rejmond Abas Rejmond Abas; Foto: Instagram

Nigerijski influenser Rejmond Abas (38) koji ima 2,4 miliona pratilaca na Instagramu i koji non-stop objavljuje fotografije luksuznih satova i privatnih aviona, uhapšen je u Dubaiju zbog tvrdnji da je napravio prevaru na internetu vrednu 350 miliona funti.

FBI je zatekao više od 30 miliona funti u kešu kada su upali u apartman Rejmonda Abasa u Dubaiju, u trenutku dok je influenser spavao, navodi Daily Mail.

Istražitelji kažu da je Instagram zvezda non-stop potencirala da živi luksuznim životom milijardera kako bi namamio žrtve širom sveta. Još 12 ljudi je uhapšeno zbog njihove navodne umešanosti u internet prevaru.

Istražitelji su pronašli e-mail adrese dva miliona žrtava na nekoliko telefona i računara zaplenjenih tokom operacije. Tokom racije oduzeti su luksuzni automobili, kao i koferi puni novca.

- Osumnjičeni su ciljali žrtve koje se nalaze u inostranstvu stvarajući lažne veb stranice poznatih kompanija i banaka u pokušaju da ukradu podatke o kreditnim karticama žrtava, a zatim su prali ukradeni novac – rekli sui z FBI.

Gospodin Abas, čije je ime na Instagramu "Hushpuppi",  je optužen da je počinio prevaru u Evropi, Americi i Nigeriji, saopštili su iz policije.

Video: Terminator trenira uz neprikosnoveno društvo

(I.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA