Hale Beri odustala od uloge transrodnog muškarca: Nije trebalo ni da razmišljam o ovome...

Slavna glumica navela je da je pogrešila što je uopšte razmatrala prihvatanje ove uloge

  • 1
Hale Beri

Hale Beri/Foto: Profimedia

Američka glumica Hale Beri (53) odustala je od uloge u novom filmu, u kojem je trebalo da igra transrodnog muškarca.

Javno se izvinila zbog svoje odluke.

Opisala je ovu potencijalnu ulogu kao "lik u kojem je žena trans-lik, odnosno da je žena koja je prešla u muškarca", nastavivši da objašnjava kako je ona rođena kao neko ko apsolutno podržava ženski rod, te da joj je to neprihvatljivo.

"Kada reditelji za uloge transrodnih ljudi na audiciji traže obične glumce, to ostavlja pogrešan utisak na publiku, a automatski i uništava priliku za karijeru nekog trans-glumca", navela je u lajv uključenju Hale Beri na svom Instagram profilu.

Njene reči su odmah postale viralne, što je dovelo do toga da Beri otkaže ulogu u filmu. Slično se desilo i Skarlet Johanson, koja se prošle godine takođe povukla sa uloge trans-muškarca.

Hale je poslušala razne kritike pre nego što je donela odluku i svoje izvinjenje je objavila na Tviteru, navodeći kako više apsolutno ne razmišlja o prihvatanju uloge.

- Kao neko ko je potpuno na strani žena, sada shvatam da nije trebalo da razmišljam uopšte o ovoj ulozi - napisala je Beri, koja se već pripremala za film, ali nije zvanično potpisala ugovor.

 

Mnogima će biti olakšanje što Hale nije prihvatila ulogu, a ovaj njen potez mogao bi ohrabriti sve filmske producente da ubuduće imaju drugačije kriterijume i naprave pažljiviji odabir glumaca za ovakve uloge.

Video: Holivudska glumica završila u filmovima za odrasle protiv svoje volje

(B. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RS

    7. jul 2020 | 17:16

    Joj naporni su vise sa tim transrodnim muskarcima i zastavama i paradama i svim, ne smetanu mi ali nonstop agresivno nam pokazuju, kao sa je normalno, nije normalno i nece nikada biti!!! Bravo za heli beri

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA