≫ 

Jake reči čuvenog komičara: Nik Kenon je dobio otkaz brže od svih policajaca koji su ubili Brionu!

Komičar koji se nedavno srušio na bini nakon što je oboleo od Covida-19, brani glumca Nika Kenona nakon što je dobio otkaz u svojoj emisiji na MTV-u

  • 0
D.L. Hughley

D. L. Hjulej; Foto: Profimedia

Glumac, komičar i bivši voditelj "CNN-a", D.L. Hjuli (57) je stao u odbranu američkog glumca, komičara, repera i voditelja Nika Kenona (39), koji je nedavno dobio otkaz na MTV-u uz jake reči.

Naime, Nik koji je bivši muž planetarno popularne pevačice Maraje Keri (50) je dobio ozkaz u emisiji "Cannon’s Class" koja se već 15 godina prikazuje na MTV-ju, jer je promovisao i izgovarao antisemtske komentare, odnosno širio netrpeljivost, mržnju i predrasude prema Jevrejima.

CBS osuđuje bilo kakvu bahatost i kategorički negiramo sve oblike antisemitizma. Razgovarali smo s Nikom Kenonom o epizodi njegovog podkasta „Cannon's Class“  koju je objavio na Jutjubu, u kojoj je promovisao govor mržnje i širio antisemitske teorije zavere - rekao je PR ove kompanije.

Sada je slavni komičar Hjulej na svom Instagram profilu odbranio Nika i objavio jake reči:

Nik Kenon je izgubio posao brže od svih policajaca koji su ubili Brionu Tejlor - napisao je Hjulej.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by realdlhughley (@realdlhughley) on

 

Podsetimo, D.L. Hjulej (57) je nedavno pao u nesvest na pozornici dok je vodio svoju komičarsku tačku pred publikom, a onda je otkrio da je pozitivan na korona virus.

Nisam imao simptome gripa, nisam imao kratak dah niti teškoće s disanjem. Nisam kašljao niti imao temperaturu. Još uvek je nemam. Nisam izgubio ni čulo mirisa. Očito sam izgubio samo svest - napisao je glumac.

Ubistvo Brione Tejlor

 

Briona Tejlor je 5. juna trebalo da napuni 27 godina. To se nije dogodilo jer je ova devojka ubijena pre dva meseca kada je policija raznela vrata njenog stana i upucala je osam puta. Bila je Afroamerikanka.

Briona Tejlor je 13. marta nešto pre ponoći bila u svom domu kada su je upucali pripadnici policije u Luizvilu. Oficir Džonatan Matingli, detektivi Bret Henkison i Majls Kosgrov nasilno su upali u stan uz nalog za pretres.

Policija je imala nalog za pretres zbog trgovine drogom, ali i pogrešnu adresu. Naime, policija je vodila istragu protiv dvojice muškaraca osumnjičenih za trgovinu drogom u kući udaljenoj skoro 16 kilometara od Brioninog stana. Sudija je potpisao nalog za pretres stana jer je policija verovala da je jedan od dvojice muškaraca upravo koristio taj stan za razmenu paketića. Reč je bila o nalogu "bez kucanja", što znači da policija upada bez ikakvog upozorenja.

Brionna Taylor

Protest zbog ubistva Brione Tejlor, Foto: Tanjug/AP

Razmena vatre dogodila se između policajaca i Brioninog momka Keneta Vokera. Voker je mislio da su upali uljezi, a policajci su ispalili preko 20 hitaca. Brionu je pogodilo osam, a u pucnjavi je ranjen i Matingli.

U stanu nije nađena nikakva droga, a u tužbi protiv policajaca se navodi da su preterano upotrebili silu. Zvaničan stav policije u Luizvilu je da su počeli da pucaju kada je jedan od njih ranjen.

Istraga otvorena dva meseca kasnije

 

FBI je tek 21. maja objavio da otvara istragu, te pomaka u ovom slučaju ima veoma malo.

U transkriptu poziva koji je Voker uputio Hitnoj pomoći navodi se da je rekao "kako je neko puao na vrata i upucao njegovu devojku".

Utvrđeno je takođe da je Voker imao dozvolu za pištolj, te da ga je koristio u samoodbani, misleći da se radi o pljački. Iako je prvobitno optužen za pokušaj ubistva, optužbe su odbačene.

Trojica policajaca koja su učestvovala u incidentu su na otpustu dok traje istraga.

Ko je bila Briona?

 

Briona je 5. juna trebalo da napuni 27 godina. Radila je u Hitnoj službi i to u dve bolnice u periodu epidemije korona virusa.

Njena majka ju je opisala kao nekog ko je obožavao porodicu i imao velike snove o uspehu u životu.

- Imala je plan da postane medicinska sestra, da kupi kuću, a onda začne porodicu. Nije zaslužila ovo - navela je njena majka.

Da bi svet čuo za njenu priču bilo je potrebno više meseci i to kada su reč o slučaju proširili aktivisti, poznate ličnosti i neki političari.

Dva meseca kasnije i cela Amerika zna ime Brione Tejlor, te su se juče na ulicama širom zemlje našli transparenti posvećeni upravo njoj.

Brionu Tejlor danas pominju uz Džordža Flojda i Ahmuda Arberija, Afroamerikanaca ubijenih u zločinima okarakterisanim kao rasističkim.

(I.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA