"Mrtva ćerka ili živ sin": Zvezda serije Seks i grad o tome kako je biti roditelj transrodnog deteta

- Svaki roditelj treba da sluša šta dete kaže o sebi - kaže glumica

  • 5
Cynthia Nixon, Sintija Nikson Sintija Nikson/Foto: Guliver/Getty Images/Nicholas Hunt

Jedna od čuvene ženske četvorke iz omiljene ženske serije "Seks i grad", američka glumica Sintija Nikson (54), koja je igrala strogu Mirandu, otkrila je kako je biti roditelj odraslog sina koji je nekada bio devojčica.

Glumica je pre samo dve godine priznala da se njeno najstarije dete, danas odrasli sin Semjuel (23), zapravo rodio kao ćerka, koja je dobila ime Samanta, kao i da se od detinjstva nije osećao kao devojčica.

Sintija je i sama svoju seksualnu orijentaciju javno priznala 2003. godine, a pre toga je 15 godina živela sa nastavnikom engleskog jezika Denijem Mozesom, sa kojim je dobila ćerku Samantu i sina Čarlsa. Ipak, stvari se nisu odvijale kako je zamišljala.

U to vreme Sintija nije razumela da je majka transrodne osobe. Čitala je kjigu o tome kako se roditelji bave teškim stanjem dece u pubertetu, u kojoj je jedan od roditelja priznao da je mogao da donese odluku svog deteta tek nakon što je pomislio da može imati mrtvu ćerku ili žvog sina, piše Harpers Bazar.

- Naravno, mogu se dati bilo kakvi argumenti. Ali činjenica ostaje. A svaki roditelj treba da sluša šta dete kaže o sebi - iznela je Sintija.

Takođe je otkrila i da odluka o promeni pola nije jednostavna kako za roditelje, tako ni za decu. Sigurna je da je u tom periodu deci potrebna maksimalna podrška, a ne osuda.

Sintija Nikson 2011. godine je treći put postala mama, kada je njena dugogodišnja partnerka Kristina Marinoni rodila sina. Verile su se 2009. godine, a venčanje je usledilo godinu dana kasnije.

- Čitavog života bila sam sa muškarcima, a za jednog sam bila i udata. Nikada nisam osećala ništa, baš nikakvu privlačnost prema ženama, ali kada sam se prvi put zaljubila u ženu shvatila sam da je to to i nimalo mi nije bilo čudno. Ja sam samo žena zaljubljena u drugu ženu. Nema tu šta da se shvati, jer se ljubavna čarolija dogodi neočekivano i kada se najmanje nadate.

- To srce samo od sebe izabere, a ja nisam čovek koji sluša razum. Ponosna sam što se nisam plašila da priznam sebi da sam lezbijka - izjavila je glumica i aktivistkinja 2010. godine.

- Bila sam heteroseksualka i homoseksualka, homoseksualnost je bolja. Shvatam da za mnoge ljude nije, ali za mene je to stvar izbora - jedna je od njenih tadašnjih izjava.

Video: Zvezda serije Seks i grad godinama se borila sa alkoholizmom, a evo kako se izvukla

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • СЕНОВИЋ

    18. jul 2020 | 21:36

    По некада помислим да је ломача и инквизиција за запад била јача од сваког досадашњег напретка. Ма сигуран сам да је тако.

  • Miki

    19. jul 2020 | 10:39

    Pa ljudi,ovaj njen sin u svečanom odelu za završetak studija ima toliko lep izraz u licu,toliko divan,topao,inteligentan,na mamu,pa Vi njoj možete samo da zavidite!Ne budite toliko zavidni,molim vas sve.

  • Cccc

    19. jul 2020 | 22:33

    I sta se moglo ocekivati. Nadam se samo da je bar sin Carls normalan i da je otisao on njih. Cuj molim te puna razumevanja. Fuuuj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA