≫ 

Brat pravoslavac: Tom Henks zvanično postao Grk

Slavni holivudski par Tom Henks i Rita Vilson su postali novi državljani Grčke

  • 17
Tom Henks, Grcka zastava Tom je dobio grčki pasoš, Foto: Tanjug/AP, PIxabay

Premijer Grčke Kiriakos Micotakis (52) i njegova žena Mareva (53) u subotu, 25 jula, družili su se sa dva nova državljanina Grčke, holivudskim glumcem Tomom Henksom (64) i Ritom Vilson (63), a tom prilikom uslikali su se zajedno.

Naime, Micotakis je na svom Instagram profilu objavio fotografiju sa holivudskim glumcima na kojima oni pokazuju njihove nove grčke pasoše sa osmehom na licu.

- Rita Vilson i Tom Henks su sada ponosni grčki državljani – napisao je Micotakis.

Oni su se sreli na ostrvu Paros. Rita je grčkog porekla, a Henks je dugo vremena posedovao vilu od 450 m2 na ostvru Antiparos.

Rita Vilson je polugrkinja, a holivudski glumac ima skupu i luksuznu nekretninu u ovoj državi, pa su tako stekli uslove za dobijanje Grčog pasoša.

Par je posećivao Grčku svake godine i veoma su srećni zbog novog postignuća.

Podsetimo, Henks je zbog supruge prihvatio pravoslavlje.

Rita je rođena u Kaliforniji, njena majka Dorotea je Grkinja, a otac Hasan Halilov Ibrahimof je Pomak. Rita, zvezda filmova "Besani u Sijetlu", Priča o nama" i "Odbegla mlada" prihvatila je majčinu veru, a onda je istu proširila na svoju porodicu.

Henks je sa ženom prethodnih godina Vaskrs slavio baš u Grčkoj.

Rita i Tom imaju dvoje zajedničke dece - sinove Čestera i Trumana, a Henks ima i decu iz prethodnog braka - sina Kolina i ćerku Elizabet En.

Tom Henks pet puta je bio nominovan za Oskara, za najbolju mušku ulogu, a dva puta je prestižnu statuu i dobio - za ulogu u "Filadelfiji" (1993) i za neprikosnovenog "Foresta Gampa" (1994).

Video: Holivudski par i veliki prijatelji Srba oboleli od korone: Tom Henks i Rita Vilson u karantinu

(I.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA