Instagram uklonio Madonin snimak! Tvrde da širi opasne i lažne informacije vezano za korona virus

Madona je na Instagramu objavila video snimak u kom je podržala kontroverznu doktorku Stelu Imanuel, a društvena mreža cenzurisala joj je objavu

  • 0
madona Madona; Foto: Profimedia

Objavu "pop kraljice" Madone (61) Instagram je cenzurisao nakon što je podržala teoriju zavere o pandemiji Covida-19.

Naime, pevačica je podelila objavu koju je ranije podržao i američki predsednik Donald Tramp, a u kojoj su informacije o lažnom leku protiv korona virusa koji je paralizovao čitav svet.

Madona je u video snimku istakla da je kontroverzna doktorka Stela Imanuel njen idol.

Imanuel je iznela brojne bizarne tvrdnje među kojima je i ona da korona virus uzrokuju "seks demoni". Već od ranije je poznata po ispadima, a svoje društvene mreže često koristi za širenje homofobije i zagovaranja zabrane gej brakova.

Instagram je preko Madonine objave stavio oznaku o lažnim informacijama, a izneli su niz razloga zašto su to uradili. Naglasili su da lek protiv korona virusa i dalje ne postoji i da ne treba širiti dezinformacije.

Tviter je već ranije sklonio profil sina Donalda Trampa koji je takođe na toj društvenoj mreži širio lažne informacije. Istakli su da će profil otvoriti ponovo kada Tramp mlađi obriše kontroverznu objavu.

Video: Madona upala na skup protiv rasizma u Londonu

(I.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA