≫ 

Slavni Volter Vajt (64) iz serije "Breaking Bad" pobedio korona virus: Sad hoće da pomogne drugima

Čuveni Volter Vajt je donirao krvnu plazmu nakon što se brzo oporavio od korona virusa, kako bi pomogao u pronalasku vakcine

  • 1
Emi nagrade, dodela Emi nagrada Brajan Kranston; Foto: Tanjug/AP

Američki glumac, producent i reditelj Brajan Kranston (64) je u četvrtak popodne otkrio da je imao korona virus i da se već oporavio, a sada donira krvnu plazmu, kako bi se njegova antitela iskoristila u pronalasku vakcine protiv Covida-19.

64-godišnji glumac koji se proslavio ulogom Voltera Vajta u seriji "Breaking Bad" je otkrio da je nedavno bio bolestan u video snimku koji je snimio dok je donirao krvnu plazmu.

Glumac se snimao dok su mu vadili krv i svoje iskustvo podelio sa 2,5 miliona pratilaca, pa im rekao da treba da shvate Covid-19 ozbiljno i da se pridržavaju mera kako bi sprečili širenje virusa.

Kranston je tom prilikom imao razbarušenu kosu i zaštitnu masku na licu, kao i naočare za vid.

- Želim da vam kažem da sam imao Covid-19. Srećom, sa veoma slabim simptomima i onda sam pomislio da mogu nešto da uradim za sve ostale – započeo je.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Bryan Cranston (@bryancranston) on

Doktor koji je bio sa njim je objasnio da se krv stavlja u centrifugu, kako bi se tečnost podelila na crvena krvna zrnca, trombocite i plazmu. Kranstonova plazma bi trebalo da sadrži antitela koja telo koristi u borbi protiv korona virusa.

- Ne zaboravite da perete ruke, da budete socijalno distancirani i da nosite masku! -  upozorio je na kraju svog video klipa.

Podsetimo,njegov video snimak je objavljen dan nakon što se saznalo da je preko 150.000 Amerikanaca umrlo od ove bolesti.

Video: Javne ličnosti koje su bile pozitivne na korona virus

(I.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dejan karaburna

    31. jul 2020 | 13:40

    Moze opet da se zarazi za mesec dva tako da nema nista od davanja plazme ne vredi nema naj nacin vakcine. Nece je ni biti. Kao ni za sidu sto ne nisu nasli a 1986 su obecali da za par meseci do godinu ce je naci. Ista prica kao i sad.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA