Vrhovni sud u Ohaju odbio kandidaturu repera Kanjea Vesta za predsednika Amerike

Kanjeovi advokati u Ohaju su podneli žalbu, nakon što vrhovni sud ove savezne države nije prihvatio reperovu kandidaturu za predsednika

  • 6
Kanye West, Kanje Vest Kanje Vest; Foto: Tanjug/AP

Američki reper Kanje Vest (43) je pre malo više od dva meseca objavio da će se kandidovati za predsednika Amerike u novembru ove godine, međutim njegova kandidatura nije prihvaćena u državi Ohajo.

Naime, Vrhovni sud ove savezne države ne prihvata reperovu kandidaturu za predsednika Sjedinjenih američkih država, a pored Ohaja Vest je kandidaturu predao u još 12 država.

Među njima su savezne države Arkanzas, Kolorado, Ajdaho, Ajova, Kentaki, Luizijama, Minesota, Misisipi, Oklahoma, Tenesi, Juta i Vermont.

Sud je utvrdio da je republikanski državni sekretar Frenk La Rouz (41) postupio u skladu sa zakonom kad je odbio skoro 15.000 potpisa i ostala dokumenta koje je reper podneo.

La Rouz je kao razlog odbojanja naveo neusklađene informacije u dokumentima za prikupljanje potpisa.

Kanjeovi advokati u Ohaju su podneli žalbu i tvrde da La Pouz ima odgovornost da prihvati bilo čiju kandidaturu za nezavisnog kandidata sve dok protiv te prijave nema žalbi ili ako se ne krši zakon te savezne države.

On je jedan od trojice nezavisnih kandidata, pored Džade Simonsa i Broka Pirsa, a javno ga podržava i Ilon Mask.

Podsetimo, Kanje Vest je javno podržavao aktuelnog predsednika Amerike Donalda Trampa (74) pre nego što je odlučio da se sam kandiduje.

Sada moramo ispuniti obećanje Amerike verovanjem u Boga, ujedinjenjem naše vizije i izgradnjom naše budućnosti. Kandidujem se za predsednika Sjedinjenih Država - napisao je Vest 4. jula ove godine na Tviteru.

Kanje je nakon toga na mitingu u Vajomingu imao nervni slom i govorio je loše o svojoj porodici, pa ga posle takvog ponašanja skoro niko ne smatra kao ozbiljnog političkog konkurenta, a šta će se dogoditi u novembru ostaje nam da vidimo.

Video: Reper Kanje Vest u trci za predsednik SAD-a

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čiča

    12. septembar 2020 | 07:03

    Mi bi mogli Kim Kardašijan za premijera..

  • Др

    12. septembar 2020 | 10:18

    Ко би га знао! Можда се једног дана код нас кандидује и Аца Лукас!?

  • Honor

    12. septembar 2020 | 07:42

    Sad ce da kukaju da je to jet je crn. Mislim jos crnjinod Obame

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA