Rijana se izvinila muslimanima: Povredila sam braću i sestre, ovakva greška se više neće dogoditi

Pevačica i modna dizajnerka se izvinila svim pripadnicima islamske veroispovesti...

  • 7
Rihanna, Rijana, pevacica Rijana; Foto: Profimedia

Američka pevačica poreklom sa Barbadosa Rijana (34) je nedavno predstavila novu kolekciju donjeg veša u reviji pod nazivom "Savage x Fenty Vol. 2" i tom prilikom uvredila pripadnike islamske veroispovesti, a sada se izvinila zbog "nenamerne uvredljive upotrebe" muslimanskih svetih reči na reviji veša.

Naime, ova pevačica i modni dizajner se našla na meti kritika nakon što se na reviji "Savage X Fenty" u pozadini čula pesma u kojoj se čuje sporna reč.

Pesma koja se za vreme revije puštala u pozadini sadrži islamsku reč "hadis" , koju je prema verovanju Muslimana izgovorio Muhamed za vreme svog života.

U islamu, Hadis je deo zbirke tekstova koji čine zapis reči i dela proroka Muhameda - koji se po važnosti smatraju drugim nakon Kurana.

Sporna pesma je ubrzana u remiksu, ali oni koji znaju o čemu se radi lako su prepoznali reči i njihovo poreklo, pa su uvređeni vernici tražili izvinjenje od slavne pevačice koja "se nepromišljeno igra sa onim što im je sveto".

Inače, pevačica se veoma trudi da podrži raznolikost, pa je za reviju angžovala poznate manekenke, plus sajz modele, ali i transvestite.

Rijana se sada oglasila na Instagram storiju i rekla:

- Želela bih da se zahvalim muslimanskoj zajednici što je ukazala na ogroman propust koji je nenamerno bio uvredljiv na našoj reviji - započela je pevačica.

- Još važnije, želim da vam se izvinim zbog ove neoprezne greške - dodala je ona.

- Razumemo da smo povredili mnogu našu muslimansku braću i sestre. Neverovatno sam obeshrabrena zbog ovoga. Ne igram se sa bilo kakvim nepoštovanjem prema Bogu ili bilo kojoj religiji, pa je stoga upotreba ove pesme u našem projektu bila potpuno neodgovorna! - dodala je Rijana.

- Pobrinućemo se da se ovakva greška nikada više ne dogodi u budućnosti. Hvala za oproštaj i razumevanje - zaključila je prvačica.

Povodom ovog pitanja oglasila se i autorka sporne pesme "Doom" Koukou Kloi, pa je rekla:

-  Preuzimam punu odgovornost za činjenicu da nisam pravilno istražila ove reči i želim da se zahvalim svima onima koji su odvojili vreme da mi to objasne. U procesu smo hitnog uklanjanja pesme sa svih striming platformi - rekla je Kloi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pp

    7. oktobar 2020 | 17:22

    Plašite se kao zečevi kad je islam u pitanju, ni reč ne smeju da pomenu vezano za tu "religiju" a po hrišćanstvu i hrišćanskim simbolima pljujete i ponizavate si od reda i nikom ništa, još si kao cool i fensi. I onda mi neko opet pomene islam kao "religiju Mira i tolerancije"... Hrišćanstvo gaze i nikome nije palo na pamet da ubije nekoga zbog toga, a mnogi to zloupotrebljavaju.

  • Kiza

    7. oktobar 2020 | 17:11

    Kad oni ruše hrišćanske objekte nikome ništa a ovde reč podiže buru.

  • Miloš

    7. oktobar 2020 | 17:19

    Nisam za to da ih se omalovažava, ali ovde su evidentni dvostruki aršini...kad je nešto uvredljivo za Hrišćane na to se odmahuje rukom, to je umetnička sloboda. Uveren sam da u tom slučaju ne bi bilo nikakvih dubokih izvinjenja...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA