Smrt koja je šokirala svet: Članovi benda noć pred sahranu proveli pored leša, u vrećama za spavanje

Pevač Stiven Gejtli preminuo je 10. oktobra 2009. gofine od urođene srčane mane koja nije bila dijagnostikovana

  • 0
Boyzone, Stephen Gately Stiven Gejtli; Foto: Profimedia/Backgrid UK

Član muzičke grupe "Boyzone" iz Irske, Stiven Gejtli (1976. - 2009.) je preminuo 10. oktobra 2009. godine, a ono što su uradile njegove kolege veče pre sahrane šokiralo je svet.

Naime, Stiven je bio glavni vokal u grupi, a umro je od urođene srčane mane koja nije bila dijagnostikovana, u stanu koji su on i njegov partner Endru Kouls posedovali na Majorki u Španiji.

Pre 11 godina od Stivena su se oprostile njegove kolege, porodica i čitav svet, a ostali članovi benda su na sahrani nosili njegov kovčeg i ta fotografija je obišla svet.

Ronan Kiting, Kit Dafi, Šejn Linč i Miki Grejem su plakali dok su nosili njegov kovčeg, a noć pre toga su prenoćili u crkvi u kojoj je bio njegov leš, jer im je Stivenova majka rekla da on ne voli da bude sam.

Momci iz "Boyzone-a" su u vrećama za spavanje proveli noć pored tela svog kolege.

- Smejali smo se i plakali i čuli smo ga kako nam priča šale, pa nam odgovara na pitanja dok smo bili u crkvi, noć uoči sahrane - ispričao je Ronan Kiting .

Oko 6 sati ujutro izašli su iz crkve pa su vreće za spavanje dali obožavateljima koji su takođe noć proveli ispred. Do 9 sati ujutro mnogi su se okupili kako bi na poslednji počinak ispratili pevača slavnog benda.

- Živeće s nama kroz svoje pesme, ali bez njega više nikada ništa neće biti isto - rekao je Ronan pre 11 godina.

Podsetimo, Gejtli je 1999. godine priznao da je gej pa se s dugogodišnjim partnerom Endruom venčao 2003. godine u Las Vegasu. Zalagao se za prava homoseksualnih partnera, a svojevremeno je bio heroj te zajednice jer je javno priznao svoju seksualnost.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA