Voditeljka se podvrgla 350. operaciji lica nakon što je pre 12 godina napadnuta kiselinom

Britanska voditeljka i aktivistkinja Kejti Pajper preživela je napad kiselinom 2008. godine

  • 0
Kejti Piper Kejti Pajper; foto: Instagram/katiepiper_

Britaniju je šokirao slučaj prelepe manekenke Kejti Pajper (37) kojoj je Stefan Silvestri, po nalogu njenog tadašnjeg dečka Denija Linča bacio sumpornu kiselinu u lice i unakazio je za ceo život.

Od povreda koje joj je kiselina izazvala na licu Kejti je oslepela na jedno oko, a celo lice joj je bilo prekiveno opekotinama, a i dan danas ima strašne ožiljke.

Kejti se sada podvrgla novoj operaciji oka zbog komplikacija od napada, a ovo joj je 350. operacija lica od marta 2008. godine, kada se napad i dogodio. Kejti je nakon ove operacije oslepela na zdravo oko na nekoliko dana, a sada je u javnost izašla njena slika u modricama.

Ovakav strašan čin priredio joj je bivši momak koji je angažovao čoveka da joj baci kiselinu na lice.

- Sećam se vremena kada nikoga nisam želela da vidim i kada nisam želela da me bilo ko gleda. Sećam se kada sam se plašila ljudi, posebno muškaraca. Tada sam se plašila celog sveta. Sećam se da je tada razgovor o ovoj traumi koju sam preživela bila gotovo nemoguća. Danas na Dan mentalnog zdravlja moj prvi sastanak je sa mojim terapeutom. Još uvek idem na razgovore, jako mi pomažu i spospobna sam da pričam o ovome, napisala je ova hrabra žena.

- Kada su mi prosuli kiselinu u lice mislila sam da gorim u paklu. Bio je to neopisiv, jedinstven, mučan bol. Izgubila sam budućnost, karijeru, duh, telo, izgled, dostojanstvo, spisak se nastavlja...Ostala mi je samo prazna ljuska. Deo mene je umro i nikad se više neće vratiti. Ovo je gore od smrti - rekla je tada Kejti koja je nakon napada napisala nekoliko knjiga o tome šta joj se dogodilo i stekla milione fanova širom sveta.

Ljudi su joj godinama slali komentare podrške i saosećanja i poručili joj da je heroj i velika inspiracija drugima. Kejti je otkrila da i dalje pati od depresije nakon što joj je kiselina unakazila lice.

Ona je pre ovog nemilog događaja tek krenula da gradi svoju karijeru kao manekenka. Prvo je osvojila titulu mis Vinčestera, a onda ju je zanimala pozicija televizijske voditeljke. Ubrzo zatim je upoznala Linča, sa kojim je započela ljubavnu vezu.

Nakon dve nedelje zabavljanja, on ju je pretukao, silovao i izbo nožem. Zatim je platio napadača da joj uništi lice kiselinom. To joj je nanelo neverovatne povrede, delimično je izgubila vid i lice joj je bilo uništeno zauvek. Za ovaj zločin, on je dobio samo 12 godina zatvora.

Lekari su prvo morali da uklone svu kožu sa Kejtinog uništenog lica, i da je zamene kožom dobijenom serijom tranplantacija. I dalje odlazi na operacije kako bi što više sanirala ožiljke i povratila funkcionalnost lica.

Pajperova je u martu 2014. rodila ćerku Bel Elizabet i u srećnom je braku, a to je obradovalo sve njene obožavatelje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA