Kanje Vest na izborima za predsednika Amerike glasao za sebe, a evo koga podržava njegova žena Kim

Slavni reper, nakon što je glasao na izborima za 46. predsednika Sjedinjenih Američkih Država, rekao: " Prvi put u životu glasam za nekoga kome istinski verujem, za sebe"

  • 1
Kanye West, Kanje Vest Kanje Vest; Foto: Tanjug/AP

Američki reper Kanje Vest (43) je na društvenoj mreži Tviter otkrio da je glasao sam za sebe na 46. predsedničkim izborima u Americi, dok ga njegova supruga Kim Kardašijan (40) nije podržala.

Naime, slavni reper je otkrio da je u utorak popodne glasao na američkim izborima, a uprkos tome što nema skoro nikakve šanse da pobedi, najavio je da će se ponovo kandidovati za četiri godine uz reči: "Kanje 2024".

Nakon duge kampanje koja je trajala nekoliko meseci i niza skandaloznih izjava i nervnog sloma, čini se da će Kanje prikupiti samo mali broj glasova Afroamerikanaca.

Vest je na izborima 2020. godine ostao samo zabava za građane, bez nekih značajnijih rezultata.

On je glasao u državi Vajoming pa napisao:

- Prvi put u životu glasam za Predsednika Američkih Država, za nekoga kome istinski verujem, za sebe - napisao je Kanje na Tviteru.

On je u svoju kampanju uložio skoro 6,7 miliona dolara i sve vreme je radio na promociji religije i porodičnih vrednosti, ali je sam sebe demantovao kada je vređao svoju suprugu i taštu pre nekoliko meseci.

Podsetimo, Kanje je u julu ove godine majku svoje žene nazvao "Kris Džong Un" i obe ih je optužio za "dominaciju (nadmoć) belaca nad Afroamerikancima".

 

S druge strane, njegova supruga Kim Kardašijan, koja je godinama podržavala Donalda Trampa, sada nije podržala ni svog supruga, ali ni još uvek aktuelnog predsednika.

Nije dala javnu podršku svom mužu, već je u utorak glasala za demokratsku potpredsedničku kandidatkinju Kamalu Haris.

Vest je takođe bio jedan od najvećih Trampovih pristalica, a nakon što je sve zabrinuo svojim mentalnim zdravljem, otkriveno je da od 2018. godine pati od bipolarnog poremećaja.

Kanje je nedavno gostovao u podkastu komičara i voditelja Džoa Rogana (53) gde je ispričao da je u političke vode uplovio kako bi bi preneo božije poruke.

- Osetio sam poziv. Shvatio sam da je to ono što Bog od mene želi i da treba da budem lider slobodnog sveta. Iako sam već bio vođa u svetu hip hopa i moja je publika celi svet, ovo je nešto drugo i novo. Nisam ovde da srušim Trampa ili Bajdena, ovde sam da prenesem božje poruke - rekao je Kanje nedavno i rekao da ga je Covid-19 sprečio da pobedi ove godine.

- Korona virus je kriv za sve. Ta bolest stala mi je na put i morao sam da sedim kod kuće u karantinu umesto da se borim. Tresao sam se, jeo stalno supu i morao sam sve zajedno da stavim po strani dok ne budem potpuno spreman za bitku - zaključio je Vest.

Video: Reper Kanje Vest u trci za predsednik SAD-a

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA