Kortni Kardašijan objavila masku koju nose ljudi širom sveta uz apel da prestanu: "Dobićete rak!"

- Plave medicinske maske su kancerogene - tvrdi Kardašijanka

  • 10
Kortni Kardašijan Kortni Kardašijan; Foto: Profimedia/Backgrid USA

Američka rijaliti zvezda Kortni Kardašijan (41) je na društvenim mrežama objavila tekst kojim poziva sve svoje pratioce da ne nose zaštitne maske na licu, jer kako ona kaže, izazivaju kancer.

Očigledno je da na teorije zavere nije ostala imuna ni slavna sestra iz porodice Kardašijan, koja je želela da podeli svoja "nova saznanja".

Kortni, koja se kao i ostatak porodice proslavila zbog rijaliti šoua "Keeping Up With The Kardashians" je želela da objasni ljudima "da nije bezbedno lice da pokrivaju zaštitnim maskama jer će zbog toga dobiti kancer".

Ona je sve to napisala u jeku novog talasa pandemije korona virusa, pa su je fanovi ismejali i kritikovali.

- One plave medicinske maske koje se obavezno moraju nositi u prodavnicama i na aerodromima su izrađene od PFTE-a, karcinogena izrađenog od sintetskog fluorida. Prema stranici "Cancer.Org" povećavaju rizik od raka jetre, testisa, gušterače, tumora bubrega i dojke + ulcerozni kolitis, bolesti štitnjače, preeklampsiju i visokog holesterola. Velika izloženost može uzrokovati simptome nalik gripu i krvarenje u plućima, što dovodi do gušenja - napisala je na svom Instagramu Kortni, najstarija članica Kardašijan - Džener klana.

Međutim, pošto nema baš nikakvih dokaza za ono što je rijaliti zvezda, koju prati 100 miliona pratilaca, rekla, osudili su je fanovi, ali je i struka oštro demantovala ove tvrdnje. Slavne ličnosti su upozorene da ne šire dezinformacije poput ove u javnosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rea

    6. novembar 2020 | 12:34

    A zašto teorija zavere? Pa na kutiji piše da nije za to za šta je mi nosimo!

  • Mare

    6. novembar 2020 | 12:13

    Zanimljiva teorija zavere.Da je tacna,ne bismo imali niti jednog zivog hirurga.

  • Che

    6. novembar 2020 | 12:07

    U pravu je ova zena.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA