Umrla je glumica koju svi pamtimo po tragičnoj sceni iz Titanika: Iza tog kadra stoji užasna istina

Poznata glumica je preminula 3. novembra 2020. godine u 91. godini života

  • 3
Elsa Raven Elza Rejven; Foto: Guliver/Angela Weiss/Getty Images

Američka glumica Elza Rejven (1929 - 2020), koja se proslavila u filmu "Titanik" , preminula je 3. novembra 2020. godine u Los Anđelesu u 91. godini života.

Naime, glumica koju publika pamti po ulogama u filmovima "Povratak u budućnost" i "Titanik" je preminula u svom domu, a njena karijera je trajala od 1961. do 2011. godine.

Scena iz filma "Titanik" u kojoj ona glumi zabeležena je kao jedna od najpotresnijih u istoriji kinematografije, a ono što je dodatno uzrujalo gledaoce jeste činjenica da to nije bila fikcija, već istorijski događaj.

Ona je tumačila ulogu Ide Štraus, koja je tragično umrla pored svog voljenog muža Isidora, a Titanik je sa sobom na dno okeana odneo njihova tela.

Na brodu su bili putnici prve klase, ali pošto za muškarce nije bilo dovoljno mesta u čamcima za spasavanje, ona je odbila da se ukrca jer nije htela da ostavi ljubav svog života i oboje su se udavili.

On je bio suvlasnik robne kuće "Macy's" i kongresmen demokratske partije, a tom prilikom su se vraćali kući sa godišnjeg odmora u Francuskoj, pa su zakupili sebi jednu od najskupljih kabina "Titanika". Iako je na brodu bilo mnogo bogatih ljudi, oni su se izdvojili kao jedni od najbogatijih.

Njemu su u jednom trenutku ponudili da uđe u čamac, ali je on odbio da uđe pre nego što se ukrcaju ostale žene, deca i muškarci.

On je insistirao da Ida uđe u čamac i da se spase, a onda mu je tada odgovorila:

- Živeli smo zajedno mnogo godina. Gde ti ideš, idem i ja - odgovorila mu je.

Ona je svoje mesto u čamcu ustupila služavki Elen Bird, koja je ovu priču kasnije i prepričala, a rekla je da su kada se čamac udaljavao Isidor i Ida stajali zagrljeni na palubi, ali ovaj trenutak nije prikazan u filmu.

Mnogi žale zbog smrti poznate glumice Elze, a mnogi joj se zahvaljuju što je učestvovala u prikazivanju realne scene koja se dogodila na čuvenom brodu pre 108 godina, 15. aprila 1912. godine na putu od Sauthemptona do Njujorka.

Video: Da je Titanik imao ove buriće, nikad ne bi potonuo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA