≫ 

Keti Peri tužila Keti Peri, a sad je stigla i kontratužba: Obe žele da dokažu istu stvar

Australijska dizajnerka Keti Peri je tužila američku pevačicu Keti Peri zbog "korišćenja istog imena"

  • 2
Katy Perry, Keti Peri Keti Peri; Foto: Guliver/Getty Images/Paul Morigi

Australijska modna dizajnerka Keti Peri je podigla tužbu protiv američke pevačice Keti Peri (36) jer nose isto "umetničko i poslovno ime".

Naime, 36-godišnja zvezda i vlasnica hita "I Kissed A Girl" je tužena zbog navodne povrede zaštitnog znaka kompanije "Katy Perry" koja se bavi prodajom odeće u Australiji.

Strani mediji prenose da kompanija i Keti nose isto ime, a modna dizajnerka je na sudu tužila pevačicu još 2019. godine i otkrila da je zaštitni znak registrovala još 2008. godine

S druge strane, slavna pevačica je još 2004. godine usvojila umetničko ime koristeći kratki oblik svog imena i devojačko prezime svoje majke, kako je ne bi poistovetili sa glumicom Kejt Hadson, jer je Hadson njeno pravo prezime.

Pravo ime australijske modne dizajnerke je Kejti Džejn Tejlor i ona tvrdi da je pevačica ukrala njenu ideju da doda na svoje ime majčino devojačko prezime, čime je "nanela ogromnu štetu njenom poslu".

Sporni slučaj je nastao kada je pevačica Keti Peri započela prodaju odeće pod svojim imenom, a advokat australijske modne dizajnerke je rekao da je njihova roba "varljivo slična" i obe prodaju pidžame, ogrlice, olovke i mačje uši sa šarom "pizze".

No, pevačica Keti Peri je sada podnela kontratužbu tvrdeći da je ona već imala muzičku karijeru i dobru reputaciju u Australiji i pre nego što je modna dizajnerka zaštitila ime svoje odeće.

Ona tvrdi da je dizajnerka prekršila zakon jer je obmanula javnost i potrošače da poveruju da kupuju odeću koja je povezana sa njom, pre nego što je osnovala svoj brend odeće.

Stranke će se uskoro sresti na sudu, a prethodno ročište je održano 12. novembra ove godine.

Video: Keti Peri napisala pesmu ćerki: Nadam se da će biti jaka žena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čiča

    16. novembar 2020 | 15:42

    Ću i ja da tužim. Znam bar petoricu koji imaju isto ime i prezime kao ja.

  • Validnost

    16. novembar 2020 | 19:52

    Ko ga je prvi zaštitio taj je u pravu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA