Bivši muž pokojne glumice pokrenuo tužbu u ime njihovog sina (5): "Tragedija je mogla da se spreči!"

Poznati glumac je rekao da brod koji je Naja iznajmila nije bio dovoljno opremljen u slučaju nesreće

  • 1
Ryan Dorsey Rajan Dorsi; Foto: Profimedia/Backgrid USA

Bivši muž preminule glumice Naje Rivere (1987-2020), Rajan Dorsi (37) je pokrenuo tužbu protiv okruga Ventura gde se u julu ove godine udavila njegova bivša supruga.

Naime, on je tužbu podneo u ime njihovog 5-godišnjeg sina Džouzija i tvrdi da se ova nesreća mogla sprečiti.

On je u tužbi naveo da Naju nisu dovoljno "informisali i upozorili na opasne uslove na jezeru Piru, gde je unajmila čamac sa sinom tog kobnog dana".

Rajan je dodao da glumicu niko nije upozorio na opasne struje i vetar, a kaže i da je proces iznajmljivanja čamca trajao samo par minuta, što je nedopustivo.

Takođe, on je naveo da iako je Naji ponuđen prsluk za spašavanje, a ona ga je odbila, zaposleni je ipak trebalo da je ubedi da ga nosi, umesto što ga je samo spustio u čamac.

- Nisu je upozorili da mora da nosi prsluk za spašavanje pa su ga samo ubacili u čamac. Inspekcija je pokazala da čamac nije bio dovoljno opremljen za slučaj nesreće, a postoji zakonska odredba da to moraju da osiguraju - piše u tužbi.

- U čamcu nije bilo sigurnosnih merdevina, užeta, sidra, radija ni bilo kakvih drugih sigurnosnih mehanizama koji bi sprečili da osoba tokom plivanja bude odvojena od čamca - zaključio je.

Podsetimo, zvezda serije "Glee" je tragično izgubila život u 33. godini života, kada je 8. jula nestala na jezeru Pir, a njeno beživotno telo je pet dana kasnije pronađeno na dubini od 25 do 30 metara i izvađeno iz jezera.

Uzrok smrti mlade glumice je utapanje, a način nesrećan slučaj, naveli su doktori koji su radili obdukciju. Naja je tada, kako su pisali svetski mediji, uspela da spase sina, ali ne i sebe.

U javnsti su se pojavili detalji nesreće, koje je mali Džouzi ispričao istražiteljima.

- Vrlo brzo nakon što su skočili u jezero, glumica je rekla sinu da se vrati na brod, te mu je pomogla da se popne na njega. Zatim je počela da viče: "Upomoć", mahala je rukom u vazduhu, u nadi da će ih neko videti. Ubrzo je nestala pod površinom jezera - piše u izveštaju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Krlja

    20. novembar 2020 | 12:29

    Sta hoces da postignes tuzbom? Sama usla sama se udavila...davali joj prsluk...odbila je....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA