Milioner uhapšen zbog optužbi da je zlostavljao žene! Saradnici ih drogirali da se ne bi opirale?

Piter Najgard je uhapšen zbog seksualnog zlostavljanja brojnih žena koje su progovorile nakon horora koji su proživele

  • 3
Peter Nygard Piter Najgard; Foto: Profimedia/The Mega Agency

Kanadski modni mogul poreklom iz Finske Piter Najgrad (79) je uhapšen u Kanadi zbog seksualnog zlostavljanja žena u poslednjih 25 godina, prenose strani mediji.

Naime, Piter koji je "težak" 817 miliona dolara je godinama mamio devojke poslovnim ponudama, a zatim ih je seksualno zlostavljao, o čemu je sada progovorilo na desetine žena. On im je obećavao poslovne prilike u svetu mode i ponavljao seksualni prestup iz godine u godinu.

Piter se sada pojavio na sudu nakon što su ga kanadske vlasti uhapsile na zahtev Amerike, a optužbe su javno izneli državni tužioc Odri Štraus, FBI i njujorška policija.

Optužen je za reketiranje, seksualnu trgovinu i slična kaznena dela koja je vršio nad svojim žrtvama u SAD-u, Kanadi i na Bahamima.

Piter je koristio ugled svoje modne kompanije kako bi nagovorio žrtve da se podrede njegovim zahtevima. On i njegovi saradnici su na silu i prevaru seksualno zlostavljali i napadali brojne žene i devojke mlađe od 18 godina koje su uglavnom dolazile iz siromašnih porodica ili su već bile zlostavljane.

U tužbi se navodi njih 58 i potvrdile su da ih je Piter namamio nasiljem i zastrašivanjem.

- On je seksualno napao neke od svojih žrtava. Njegovi saradnici su ih drogirali kako mu se ne bi opirale u izvršavanju njegovih zahteva - piše u optužnici.

- Diktirao im je svakodnevne aktivnosti i detalje kako treba da izgledaju. Devojke su bile pod stalnim nadzorom njega i saradnika i nije im bilo dopušteno da napuštaju prostoriju u kojoj se on nalazi bez njegovog dopuštenja - piše dalje u optužnici.

Prvo ga je 10 žena tužilo i otkrilo kako je mamio 14-godišnjakinje na njegovo imanje na Bahamima i obećavao im je da će postati slavne manekenke i poklanjao im je novac. Zatim ih je omamio drogama, nakon čega ih je napadao i zlostavljao.

FBI je pretresao njegove kancelarije na Menhetnu, a on je sve optužbe negirao i tvrdi da je protiv njega pokrenuta zavera i da iza svega stoji njegov komšija na Bahamima - milijarder Luis Bejkon.

Piter je još 1967. godine osnovao kompaniju "Nygard International", na koju je sada pala senka zbog njegovog nedoličnog i kažnjivog ponašanja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hahaha

    16. decembar 2020 | 14:22

    A one sve fine postene, svaka ide preko one stvari do uspeha i posle kao placu. 🤦‍♂️😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA