≫ 

Slavni dizajner Vang optužen za seksualno uznemiravanje više muškaraca i transrodnih modela

Aleksandar se još uvek nije oglasio povodom zloglasnih optužbi

  • 1
Alexander Wang Aleksandar Vang; Foto: Profimeida/Matt Baron / Shutterstock Editorial

Američki modni dizajner Aleksandar Vang (37) je optužen za seksualno uznemiravanje više muškaraca i tranrodnih modela.

Naime, 37-godišnji modni dizajner suočava se sa problemima nakon što su na dva Instagram naloga počele da izlaze priče manekena koji tvrde da ih je Aleksandar seksualno napao u prošlosti.

U jednoj od prvih objava model Oven Muni je opisao incident koji se navodno dogodio 2017. godine kada je upoznao Aleksandra u jednom prepunom noćnom klubu u Njujorku, kada ga je dizajner dirao po predelu genitalija.

- Bio sam sam u jednom trenutku i momak pored mene je očigledno iskoristio priliku jer niko nije mogao da se pomeri zbog gužve, pa je samo počeo da me dira dole - započeo je Oven.

- Kada me je dodirnuo po butini, pa po međunožju ja sam se zaledio i bio sam u šoku, a kada sam pogledao u levo da vidim ko je to, još više sam bio šokiran kad sam video da je to poznati modni dizajner. Nisam mogao da verujem da to čini. Upao sam u još veći šok. Bilo je zaje*ano - dodao je Muni.

Oven prvo nije rekao o kom dizajneru je reč, ali je kasnije potvrdio da se radi o Aleksandru Vangu u narednim objavama.

- Ispostavlja se da je Aleksandar Vang masovni seksualni predator i učinio je isto i mnogim drugim ljudima. On mora biti razotkriven - zaključio je Oven.

Nakon što je Oven to izgovorio u javnosti, drugi muškarci i transrodni modeli su podelili svoje slične priče. Jedna osoba je čak otkrila da ju je dizajner primorao na noć u svojoj hotelskoj sobi.

- Aleksandar Vang je optužen za seksualno zlostavljanje i u prethodnim godinama. Umesto da ove objave samo sakrijemo pod tepih, vreme je da se nešto preduzme po ovom pitanju. Prestanite da ga pratite i pružite podršku žrtvama - napisali su predstavnici jedne modne agencije.

Aleksandar Vang se još uvek nije javno obratio povodom optužbi, ali je isključio mogućnost komentarisanja njegovih objava na Instagramu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA