Kejti Prajs priznala da strahuje da će joj sin umreti: "Mora da smrša, ne želim da ga izgubim..."

Kejti je priznala da joj je potrebna stručna pomoć oko sina koji ima autizam i da planira da ga prebaci u instituciju gde će se profesionalci brinuti o njemu

  • 2
Katie Price Kejti Prajs; Foto: Profimedia/Backgrid USA

Britanska starleta i rijaliti zvezda Kejti Prajs (42) je majka petoro dece, a njen sin Harvi ima skoro 180 kilograma, problem sa ishranom, ali i mnogo zdravstvenih problema.

Naime, kontroverzna manekenka je rekla da je veoma zabrinuta jer će njen sin Harvi umreti od gojaznosti nakon što mu se disanje pogoršalo. Ona je rekla da će njen 18-godišnji sin Harvi Prajs umreti ukoliko ne počne da vežba.

Inače, Harvi koga je Prajsova rodila sa 23 godine, boluje od retkog genetskog poremećaja - sindroma Prader Vili, od autizma i ADHD-a, a delimično je i slep.

Zbog teškog zdravstvenog stanja, 18-godišnji Harvi sumanuto traži hranu, a ako ne smrša rizikuje da dobije srčani udar.

Kejti je pokušala sve da održi njegovu težinu pod kontrolom, a sada je priznala da joj je potrebna stručna pomoć i planira da ga prebaci u instituciju gde će se profesionalci brinuti o njemu. Tamo će živeti do svoje 25. godine i imaće svoj prostor za učenje i održavanje kondicije.

- Moram da mu pružim pomoć koju zaslužuje, jer će umreti ako ne vežba - započela je ona.

- Moram da mu smanjim težinu. Još uvek nismo počeli da treniramo zajedno jer mu se disanje pogoršalo - dodala je ona.

- To je veoma loše. Ali na fakultetu će moći da pliva i vežba sa obučenim specijalistima. Nadam se da će steći prijatelje kako bi mogao da se druži vikendom, ali ako ne planira, onda može da se vrati kući kad god poželi. Trebalo bi da počne ovog septembra, ali sa pandemijom korona virusa i izolacijom ne znam da li će - dodala je ona.

- Mora da smrša ili će završiti mrtav. Ne zaslužuje to. Ne želim da ga izgubim. Ima samo 18 godina i čitav život ispred sebe. Uradiću sve da mu pomognem - dodala je Prajsova koja je pre nekoliko meseci priznala da bi radije da on umre pre nje.

Ona sama odgaja svoju decu, a Harvijev otac bivši fudbaler Mančester Junajteda Dvajt Jork ih je napustio.

Podsetimo, 18-godišnjak je u julu 2020. godine završio u bolnici zbog teškog fizičkog stanja, a doktori su sada rekli da mu preti smrt organa i koma ako ovako nastavi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA