≫ 

Legendarni voditelj Leri King preminuo u 87. godini

Početkom januara voditelj je hospitalizovan zbog toga što je bio pozitivan na korona virus

  • 8
Larry King, Lari King Leri King, Foto: Tanjug/AP

Američki televizijski voditelj Leri King preminuo je u 87. godini.

Kako je naveo Dejli mejl, čuveni američki televizijski novinar Leri King početkom januara hospitalizovan je pošto je test pokazao da je pozitivan na korona virus.

Kako navodi britanski medij, King (87) koji je poznat po intervjuima emitovanim na Si-En-Enu, prebačen je tada u bolnicu nakon što je jedan od gostiju njegove emisije hospitalizovan u Los Anđelesu.

King je pripadao rizičnoj grupi pacijenata zbog godina i lošeg zdravlja. Imao je brojne zdravstvene probleme, uključujući srčani udar, rak prostate i pluća, i dijabetes tipa dva.

Pored lošeg zdravstvenog stanja, King je morao da se nosi i sa činjenicom da njegovi najbliži ne mogu da ga posećuju u bolnici, 23 godine mlađa supruga Šon King, kao i dva sina Čens i Kenon.

Lari King (engl. Larry King, rođen 19. novembra 1933, kao Lorens Harvi Cejger) američki je televizijski i radio voditelj, glumac i komičar. Njegov rad je bio zapažen i nagrađen, a najznačajnije su Nagrada Pibodi i nagrada CableACE.

Karijeru je započeo na Floridi, kao lokalni novinar i radio reporter 1950-ih godina, a 1970-ih je postao jedan od najslušanijih radio voditelja u SAD.

Jedan spiker, zaposlen u kompaniji Si-Bi-Es, koga je King slučajno sreo, savetovao mu je da ode na Floridu, gde jedno medijsko tržište u razvoju prima neiskusne radio spikere. King je uskoro otišao vozom u Majami.

Uprkos početnim neuspesima, King je istrajao i dobio svoj prvi posao na radiju. Upravnik ove male stanice WAHR (danas WMBM) na Majami Biču, davao mu je da uradi različite zadatke i obaveze. Kada je jedan od zaposlenih spikera dao otkaz, on je postavio Kinga na to mesto. Njegovo prvo emitovanje je bilo 1. maja 1957. godine. Tada je on radio kao disk džokej od 9 sati ujutru do podneva. Takođe je govorio popodnevne vesti i vesti iz sporta. Za to je bio plaćen 55 dolara nedeljno.

Tada je i promenio svoje ime u Lari King. Naime, razlog tome je bio taj što je generalni direktor Maršal Simonds smatrao da je Cejger previše etničko i teško za pamćenje, tako da je Lari izabrao prezime King. Ideju za to je dobio neposredno pre toga, videvši jedan oglas za kraljevsku veleprodaju tečnosti (King's Wholesale Liquor) u dnevnom listu Majami herald.

Svetsku slavu je stekao u svom noćnom tok-šou "Lari King uživo" (Larry King Live) koji je bio emitovan na Si-En-Enu od 1985. do 2010. godine. Poslednje zaposlenje bilo mu je rad na večernjem šou Lari King sada (Larry King Now) na programima Hulu i RT Amerika, svim radnim danima, sem četvrtka. Četvrtkom je voditelj nedeljne političke emisije Politicking with Larry King, takođe na programu RT Amerika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saša

    23. januar 2021 | 15:51

    88 godina, a mrzeo srbe ništa mu nismo radili, kad mrze trampa svog presednika što neće i nas, na živeo se 9 decenija..

  • Ilija

    23. januar 2021 | 14:50

    Daj Bože da svi toliko poživimo!

  • Dex

    23. januar 2021 | 14:42

    Umro je u cvetu mladosti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA