Megan Markl nosi minđuše koje joj poklonio princ optužen za ubistvo novinara

Vojvotkinja od Saseksa je dva puta nosila minđuše koje su poklon od Saudijskog princa, za čije vreme vladavine je ubijen novinar i njegov kritičar

  • 2
Meghan Markle Megan Markl

Megan Markl; Foto: Tanjug/AP

Megan Markl (39) je nosila minđuše koje joj je poklonio princ Saudijske Arabije na državnoj večeri u vreme kada su ga svi svetski lideri osuđivali zbog ubistva novinara, prenosi "Metro".

Naime, novinar Džamal Kašogi, koji je bio kolumnista u "Washington Postu" i kritičar Mohameda bin Salmana je ubijen u oktobru 2018. godine od strane saudijskih agenata.

Osmoro ljudi je osuđeno zbog njegovog ubistva, ali je upravo princ Salman osuđen od strane svetskih lidera, jer je nekoliko agenata umešano u smrt novinara radilo za njega.

Izveštaj od "CIA" agencije koji je američki predsednik Džo Bajden objavio prošle nedelje otkriva da je princ Salman odobrio ubistvo gospodina Kašogija u saudijskom konzulatu u Istanbulu.

Vojvotkinja od Saseksa je u to vreme primećena kako nosi "Chopard" minđuše tokom prve noći državne posete Fidžiju, tri nedelje nakon ubistva Kašogija.

Prema "The Times-u", pres služba Kensingtonske palate tada je rekla u medijima da su minđuše pozajmljene - ali nisu želeli da kažu od koga.

Izvor je zatim rekao da ih je osoblje u Londonu, odgovorno za registraciju kraljevskih poklona, kasnije prepoznalo kao venčani poklon princa Salmana, koji je darovao upravo Megan.

Malo je verovatno da ih je princ Salman lično dao Megan - ali ručao je sa kraljicom Elizabetom tokom trodnevne posete Londonu u martu 2018. godine, što je bilo dva meseca pre venčanja Harija i Megan.

Budući da su minđuše poklonjene Megan koja je tada bila član kraljevske porodice, one se zvanično smatraju krunskim vlasništvom. Bile su na raspolaganju vojvotkinji, ali ona nije mogla da ih proda ili pokloni nekom drugom. Njeni advokati su rekli da je na to mislila kada je rekla da su minđuše pozajmljene.

Megan ih je ponovo nosila na proslavi 70. rođendana princa Čarlsa u Bakingemskoj palati 14. novembra te godine.

Princ Salman je kasnije rekao da snosi odgovornost za ubistvo gospodina Kašogija, jer se to dogodilo pod njegovim nadzorom - ali je porekao da je prethodno znao za zavere o ubistvu. Mnogi tvrde da je pod njegovom vlašću porastao broj hapšenja aktivista za ljudska prava.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA