≫ 

Jutjuber (23) se kandidovao za gradonačelnika Londona: On je najpopularniji kandidat

Ankete su pokazale da bi Niko na izborima mogao da osvoji pet posto glasova, što bi značilo da je najpopularniji među nezavisnim kandidatima

  • 2
Niko Omilana Niko Omilana, Printskrin: Instagram/niko

Jutjuber Niko Omilana (23) odlučio je da se kandiduje se za gradonačelnika Londona, a prema anketama, on je najpopularniji nezavisni kandidat na izborima.

Niko je na ideju da se kadndrijuje došao jer, kako je rekao, "ništa nije funkcionalano za mlade", a na društvenim mrežama gde ga prati 1,1 miliona ljudi, poziva ih da ga podrže i galsaju za njega.

On je na Instagramu fotografijom i snimkom ispred BBC-a apelovao da ova medijska kuća uradi intervju sa njim, a njegova objava ima skoro pola miliona lajkova. Njega podržavaju i kolege jutjuberi, među kojima je najpopularniji KSI i ima 9,3 milina pratilaca.

Ankete su pokazale da bi Niko na izborima mogao da osvoji pet posto glasova, što bi značilo da je najpopularniji među nezavisnim kandidatima. Na društvenim mrežama mu poručuju da ima njihov glas i dosta ljudi mu pruža javno podršku.

Omilana je jedan od 20 kandidata na izborima, koji je trebalo da se održe 2020. godine, ali su odloženi zbog pandemije korona virusa.

Izbori su zakazani za 6. maj, a predviđa se da će aktualeni gradonačelnik Sadik Kan (50) osvojiti drugi mandat, mada možda ne sa toliko velikom razlikom kao što je ranije predviđeno.

Omilana je formalno najavio svoju kampanju 2. aprila, u video klipu, predstavio se kao "otac osnivač i vrhovni vođa Niko-ove odbrambene lige", ​​poznatijeg kao NDL, što je i nazvao svojom političkom strankom.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Niko Omilana (@niko)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA