Porodica Hamera, optuženog za kanibalizam, generacijama upetljana u perverzije, korupciju i ubistva

Pet generacija porodice Hamer je upetljano u šokantne događaje

  • 1
Armie Hammer, Armi Hamer Armi Hamer / Foto: Shutterstock

Američki glumac Armi Hamer (34) je poslednjih nekoliko meseci u centru skandala nakon optužbi za silovanje i kanibalizam, a čini se da je njegova porodična istorija itekako kontroverzna.

Naime, kako pišu strani mediji, pet generacija porodice Hamer je upetljano u šokantne događaje koji uključuju razuzdanost, seksualne perverzije, upotrebu droga, korupciju i smrtonosno nasilje. Zbog toga sada nije srušena samo idealna slika o glumcu, koji se do prošle godine činio kao idealan muž i otac u braku s preduzetnicom Elizabet Čejmbers (38), nego i slika o porodici iz koje potiče.

Armijev predak je bio prijatelj princa od Velsa i navodno sovjetski špijun. Organizovao je orgije na kojima su učesnici koristili žestoke droge. Šokantnu istoriju ove porodice je komentarisala i Kesi Hamer, Armijeva tetka, koja se udaljila od porodice:

- Jabuka ne pada daleko od stabla. Moja porodica je dugo vremena bila savršena spolja i uvrnuta iznutra - rekla je progovorivši o skandalu u kom je završio Armi, s obzirom da su nedavno isplivale njegove poruke koje je slao više žena za vreme 10-godišnjeg braka sa Elizabet Čejmbers.

Kad se zaviri još malo dalje u prošlost, poznato je da je glumčev čukundeda, doktor Džulijus, koji je bio komunista i ruski emigrant, 1919. godine izvršio ilegalni abortus supruge jednog diplomate u svom domu u Njujorku. Preminula je tri dana kasnije i završio je u zatvoru zbog ubistva.

Britanska tajna služba odbila je Džulijusov dolazak u Veliku Britaniju jer su verovali da je sovjetski špijun koji pokušava iz Moskve da prokrijumčari novac američkim revolucionarima. Džulijusov sin Armand je bio u prijateljskim odnosima sa sovjetskim vođama među kojima je bio i Lenjin, pa je stekao bogatstvo poslujući s komunističkim režimom.

Preuzeo je farmaceutski biznis svog oca dok je bio u zatvoru i jedan biograf ga je nazvao virtuelnim špijunom za Sovjete. Armand je iskoristio novac svoje treće supruge Frensis kako bi kupio firmu "Occidental Petroleum" koja je ubrzo stekla veliko bogatstvo i postala je multimilijardersko carstvo i najveća, svetska, nezavisna naftna kompanija.

Bio je veliki oportunista i bio je prijatelj s korumpiranim libijskim diktatorom Gadafijem koji mu je dao da profitira na nafti njegove zemlje. Armandu je novac kupio uticaj i prijateljstva s predsednicima. Slao je skupocene poklone princu Čarlsu i pokojnoj princezi Dajani, dopuštao im je da koriste njegov raskošno opremljeni avion Boing 727 i da lete s njim širom sveta.

Procurila je i jedna poruka princa Čarlsa Hameru.

- Imam toliko stvari na kojima mogu da ti se zahvalim da ne znam odakle da počnem - napisao je Čarls.

Armand je tvrdio da podržava Demokratsku stranku, a osuđen je zbog doprinosa ilegalnoj i tajnoj kampanji Republikancu Ričardu Niksonu koji je bio 37. američki predsednik.

Vodio je i dvostruki privatni život i imao mnogo ljubavnica. Njegova ljubavnica Marta Kaufman je pazila na njegovu umetničku kolekciju iz ruskih muzeja, a kad je Armandova supruga postala sumnjičava preduzeo je sve mere kako bi je zavarao. Prisilio je ljubavnicu Martu da promeni svoje ime, maskira se s perikama i naočarima i da ide na plastične operacije.

Ona je svojevremeno otkrila da je prisluškivao njen telefon i stavio joj uređaj za praćenje u auto. Pored toga je imao seksualne zahteve koji su bili jako ponižavajući i nije joj ništa ostavio u svom testamentu.

Preminuo je u 92. godini od karcinoma kostiju 1990., samo dan pre raskošne zabave koju je isplanirao da bi proslavio svoj život i postignuća.

Imao je samo jedno dete, sina Džulijana, kog je dobio s prvom suprigom, ruskom plesačicom Olgom von Rut. On se borio s mentalnom bolešću i zavisnošću o drogama pa je s 26 godina ubio prijatelja u svom domu u Los Anđelesu zbog svađe oko kockarskih dugova. Optužen je za ubistvo, a nakon što je njegov otac Armand potrošio bogatstvo na advokate, slučaj je odbačen i rekli su da se navodno radi o samoodbrani.

Džulijan je dobio dvoje dece, sina Majkla i ćerku Kesi. Armijeva tetka Kesi je 2015. godine objavila memoare "Surviving My Birthright" i otkrila da je proživljavala pravu noćnu moru živeći s ocem alkoholičarem i zavisnikom o drogama. Otkrila je da je imao nasilne ispade i da je u najranijim godinama njenog života stalno bio na lečenju u ustanovama za mentalne bolesnike.

- Pljuvao je i vikao nejasne reči. Uglovi njegovih usana su bili puni pene i belog pudera. Kasnije sam saznala da je to bio rezultat droga koje je uzimao - napisala je u knjizi.

Kada je bila devojčica ona se probudila na zvuk pucnja iz pištolja i zatekla oca Džulijana kako tuče njenu majku Su.

- Dušo, idi u krevet ili Deda Mraz neće doći večeras - otkrila je Kesi da joj je majka rekla.

Sledećeg jutra je kuća bila puna poklona, a njen otac je završio u bolnici. Često je majka nju i polusestru Jan budila usred noći kako bi bukvalno pobegle iz kuće i spasile život i pobegle od besnog Džulijana.

Zauvek su otišle kada je Kesi imala 11 godina, a tek ponekad je svraćala za vikend u očev dom u Kaliforniji i tada bi bio okružen mnoštvom devojaka koje je nazivao kućepaziteljkama. Otkrila je i da je našla po kući fotografije svog oca i njegovih prijatelja s orgija usred kojih je koristio pištolj. To ju je podsetilo na detinjstvo i potisnuta sećanja da ju je otac seksualno zlostavljao.

- Nekako sam znala da mi je to činio, ali bio je moj otac i nisam želela da verujem u to - istakla je. Prisetila se i da ju je jednom jurila očeva nadrogirana i besna bivša devojka s nožem s kojim je prethodno odsekla glave plišanim medvedićima.

Napisala je da je njen otac toliko bio užasan čovek da je jednom njenom bratu i svom sinu Majklu ponudio milion dolara za njegovu devojku zbog čega je on poludeo u sred punog restorana. Priznala je da je njena porodica izbegla sve probleme s policijom i tužiocima zbog svog bogatstva.

Tajkun Armand je bio svestan Džulijanovog ponašanja i zato je carstvo prepustio unuku Majklu - ocu filmske zvezde Armija Hamera. On je novac uložio u umetnost, istraživanje raka i organizacije posvećene Jevrejima.

Podsetimo, Armi Hamer (34) je optužen za silovanje i zlostavljanje bivše devojke Efi (24), koja nije želela da otkrije prvi identitet.

- 24. aprila 2017. godine, Armi Hamer me je silovao četiri sata u Los Anđelesu, te je pritom nekoliko puta mojom glavom udario u zid, pri čemu sam zadobila ozbiljne povrede na licu. Takođe je u još nekoliko navrata bio nasilan prema meni, bez mog pristanka. Na primer, udarao mi je stopala što me je jako bolelo, te kasnije nedeljama nisam mogla da hodam - otkrila je ona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • "Glembajevi"

    27. april 2021 | 00:28

    Istorija njegove porodice je istovremeno i duga istorija raznih izopacenosti, zlostavljanja, ubistava i mentalnih oboljenja, ciju tesku pomesanost nosi u genima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA