Iz crkve joj poručuju da se pokaje, a Elenu ništa ne zanima: Peva o đavolu i opasno provocira

"Ovo je veličanje fatalističke predaje i podređivanje silama đavola", saopštio je Sveti sinod kiparske pravoslavne crkve i pozvao vladu da iskoristi svoj uticaj kako bi pesmu povukli s takmičenja

  • 4
Evrovizija 2021 Roterdam Elena Cagrinu / Foto: Tanjug/AP

Elena Cagrinu plasirala se u finale Evrovizije, a bura oko njenog nastupa i pesme na Kipru se ne stišava!

Iako je Elena postigla uspeh i izazvala brojne pohvale sa svih krajeva sveta, mnogi iz njene zemlje nisu srećni zbog plasmana u finale.

Naime, brojni građani i dalje protestuju i apeluju na "zaustavljanje isticanja đavola", pošto su nedeljama unazad pokušavali da spreče da se Elena uopšte sa pesmom "El Diablo" ("Đavo") pojavi na velikoj sceni u Roterdamu.

Pored građana, oglasili su se i iz crkve.

"Ovo je veličanje fatalističke predaje i podređivanje silama đavola", saopštio je Sveti sinod kiparske pravoslavne crkve i pozvao vladu da iskoristi svoj uticaj kako bi pesmu povukli s takmičenja.

No, Elena se ne obazire na sve navedeno. Uživa u dobrom plasmanu, javno "udara kontru" i kaže da je vrlo spremna za finale, a njene provokativne fotke mesecima unazad udaraju čežnju jačem polu...

Podsetimo, frka je počela još početkom marta, kada je Pravoslavna kiparska crkva pozvala vladu da povuče pesmu, ali su to odbili da učine.

- Zamenite taj izraz nekim drugim koji odražava našu istoriju, tradiciju i ono za šta se zauzimamo - saopštila je Crkva.

Portparol kiparskog predsednika Nikosa Anastasijadesa tada je rekao da je reč o "umetničkoj slobodi".

"To je muzičko takmičenje, nemojmo mu pridavati nepotrebnu dimenziju", rekao je Viktoras Papadopulos za kiparsku TV Alphanews.

Tada je kiparska nacionalna tv mreža (RIK) čak primila i anonimne pretnje da će joj biti zapaljeno sedište. No, državna televizija objasnila je da pesma ne odaje počast đavolu, već govori o borbi između dobra i zla i mladoj ženi koja želi da se oslobodi loše veze.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Emy

    19. maj 2021 | 13:24

    Loša kopija pesme Bad Romance Lady Gage. Sve pesme su prilično loše i monotone.

  • Svasta

    19. maj 2021 | 13:49

    Bas svasta, odkad se Crkva pita ko ce o cemu pevati.. nek se drze svog posla

  • Lol

    19. maj 2021 | 13:42

    Zar je ocekivati nesto normalno tamo?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA