≫ 

"Šefovi nose Pradu, a radnici ne dobijaju ništa": Protest ispred kuće "surove modne mama"

Ispred njenog doma skandiralo je oko 100 radnika, a nekoliko policajaca je posmatralo šta se događa u inače mirnom kraju Njujorka

  • 0
Anne Wintour, Ana Vintur

Ana Vintur; Foto: Profimedia/Piovanotto Marco/ABACA / Abaca Press

Zaposleni u sindikatu "The New Yorker" protestuju ispred kuće Ane Vintur i zahtevaju veću platu i veću sigurnost prilikom zaposlenja od "surove modne mame".

Naime, radnici su marširali do kuće Ane Vintur u Njujorku sa natpisima na kojima piše: "Ne možemo jesti prestiž", "Šefovi nose Pradu, a radnici ne dobijaju ništa", "Zahtevamo fer plaćanje!", "Pošteno platite sada".

Ispred njenog doma skandiralo je oko 100 radnika, a nekoliko policajaca je posmatralo šta se događa u inače mirnom kraju Njujorka.

- Ljudi iz različitih sredina ne mogu sebi da priušte da rade tamo - rekla je jedna od radnica.

- Protest je bio naglo zaoštravanje dvogodišnje borbe zaposlenih u Njujorku sa "Conde Nastom" oko plata, naknada za zdravstvenu zaštitu i problema iz radnog života - rekla je radnica.

Modna ikona i izvršna direktorka magazina "Vog" se još uvek nije oglasila povodom zahteva radnika, ali su iz njenog okruženja rekli da nije dobro to što su otkrili Aninu adresu u javnosti.

Video: Ana Vintur zabranila da se ova devojka pojavi na Met Gali 2019

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA