Holivudski predator uskoro pred sudom u Kaliforniji: Njujorku otvorio put za izručenje Vajnstina

Tužioci u Los Anđelesu planiraju da izruče Vajnstina krajem juna, najkasnije sredinom jula

  • 1
Harvey Weinstein, Harvi Vajnstajn

Harvi Vajnstajn; Foto: Tanjug/AP

Sudija Kenet Kejs u Njujorku otvorio je mogućnost da poznati holivudski producent Harvi Vajnstin bude izručen Kaliforniji kako bi se suočio sa optužbama za silovanje i seksualno zlostavljanje, skoro godinu dana nakon što su tužioci iz Los Anđelesa zatražili da se osuđeni bivši filmski producent pošalje u Kaliforniju.

Kejs je odbacio argumente Vajnstinovog pravnog tima da papiri za taj premeštaj nisu gotovi i da bi Vajnstin (69) trebalo da boravi u Njujorku, kako bi dobio potrebnu medicinsku negu, javlja Rojters a prenosi Tanjug.

- Ako Kalifornija ne dođe po gospodina Vajnstin u razumnom roku, svakako se vratite da me vidite - rekao je Kejs Normanu Efmanu, advokatu koji zastupa Vajnstina.

Tužioci u Los Anđelesu planiraju da izruče Vajnstina krajem juna, najkasnije sredinom jula, kako bi mogao da se suoči sa optužnicom od 11 tačaka koja ga tereti za napad na pet žena od 2004. do 2013. godine.

Mark Verksman, drugi advokat Vajnstina, naveo je u elektronskom pismu da se Vajnstin žali na odluku Kejsa i traži od sudije u Los Anđelesu da blokira izručenje dok ne dobije medicinsku negu koja mu je potrebna u NJujorku.

Vajnstin služi 23-godišnju zatvorsku kaznu nakon što je na Menhetnu osuđen u februaru 2020. godine zbog seksualnog napada na asistentkinju 2006. i silovanja trećeg stepena glumice 2013. godine. On je podneo žalbu na presudu i kaznu i porekao je da je imao seksualni odnos bez pristanka.

Video: Ben Aflek na stubu srama nakon presude Harviju Vajnstajnu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailović

    16. jun 2021 | 08:21

    A zločince koji su ubili na stotine Srba kao i onog šta digao u vazduh autobus pun Srba puštaju na slobodu i još ih štite njihove službe...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA