≫ 

Slavni glumac nudi više od 2 miliona da ućutka devojke koje tvrde da ih je zlostavljao

- Iako optuženi poriče optužbe, priznaje da se njima ističu važna pitanja... - piše u saopštenju

  • 0
James Franco, Džejms Franko Džejms Franko; Foto: Steven Bergman/AFF-USA.COM / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Nakon optužbi da je sa saradnicima maltretirao učenice u svojoj glumačkoj školi i tužbi za seksualno zlostavljanje, Džejms Franko sada želi da se nagodi s tačno 2. 235.000 dolara, a sve su oči uprte u sudiju čije se odobrenje čeka.

Naime, s devojkama koje je navodno zlostavljao glumac bi, ako sudija prihvati nagodbu, izdao zajedničko saopštenje u kom bi mu bilo omogućeno da i dalje poriče optužbe.

- Iako optuženi poriče optužbe, priznaje da se njima ističu važna pitanja, a obe strane slažu se u tome da je sada krajnje vjeme da se usredsredimo i počnemo da rešavamo problem zlostavljanja žena u Holivudu. Svi se slažu u tome da niko u industriji zabave ne bi trebalo da bude izložen zlostavljanju i diskriminaciji, bez obzira na pol, verska opredjeljenja, rasu, polnu orijentaciju ili invaliditet - piše u saopštenju.

Podsetimo, nakon što je osvojio Zlatni globus, za ulogu u filmu "The Disaster Artist", čak pet žena optužilo ga je da je iskoristio svoju poziciju učitelja glume kako bi zadovoljio seksualne maštarije. Studentkinje su tvrdile kako bi Džejms podivljao na setu ako bi odbile da se skinu u toples.

U tužbi koje su podigle dve žene u Los Anđelesu tvrdi se kako je njegova glumačka škola omogućavala Franku i njegovim saradnicima da maltretiraju žene i seksualno ih zlostavljaju.

Naime, Sara Titer - Kaplan i Toni Gal platile su 300 dolara mesečno za časove i još 750 dolara za masterklas koji uključuje seksi scene. U tužbi se navodi kako su studentkinje morale da snimaju video za audiciju, a sve je pregledao Franko. Tokom audicije i časova mlade studentkinje su primorane da učestvuju u simuliranim seksualnim scenama koje su bile daleko od standarda uobičajenih u industriji.

Uz to im je obećano da će im se "srediti" uloge u budućim projektima. Titer - Kaplan tvrdi kako ju je Frankova škola dovela do uloge u jednom od njegovih budućih filmova nakon što je učestvovala u scenama orgije kada je Franko namerno pomerio zaštitu tokom simuliranja oralnog seksa.

Video: Poznate ličnosti koje su preživele zlostavljanje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA